Temperature so prijetne, dnevi sončni in kljub sprostitvi ukrepov smo se že navadili na preživljanje prostega časa doma. Velika večina se nas tako veseli vsakega druženja s prijatelji na pikniku, ob našem domu. Za to potrebujemo res malo, pravzaprav je dovolj le dober žar, hrana in dobra družba!

Visoko povpraševanje po žarih na oglje na Ceneje.si zaznavamo vse od meseca marca do septembra. Vrh je lani doseglo v aprilu, a vse do junija je ostal interes za nakup zelo visok. Povpraševanje po pripomočkih za pečenje na prostem je leta 2020 poskočilo v nebo že v času prvega lockdown-a, preko celega leta pa je ostalo višje kot v povprečju preteklih let. To nakazuje nov trend in nakupne navade, ki so jih potrošniki prevzeli v času COVID-19.

Hrvaški potrošniki so se lani množično odločali za množične nakupe žarov na oglje v mesecu aprilu, a drugače kot Slovenci se je visoko povpraševanje ohranilo tudi v mesecu maju, juniju, juliju, avgustu ter celo v septembru. Drugi vrh smo zaznali lani v novembru, torej v času drugega lockdown-a. Razlika, ki smo jo opazili pri hrvaških ljubiteljih žarov v primerjavi slovenskimi je ta, da so v preteklih letih Hrvati veliko bolj povpraševali po žarih na oglje na spletu kot Slovenci. Običajno se je začelo zanimanje vzpenjati že v mesecu februarju in se nato spustilo šele v jesenskih mesecih, kar kaže na precej daljšo sezono piknikov na Hrvaškem.

Slovenci so v obdobju od 26. 4. do 31. 5. 2021 najpogosteje povpraševali po žaru na oglje WEBER Mastertouch Premium E-5770. Naslednji po priljubljenosti so bili: žar WEBER Master-Touch GBS E-5750, 14701004 , voziček za žar na oglje GRILLCHEF Comfort Basic + prevleka ter žara na oglje: WEBER Master-Touch Premium SE-5775 in WEBER Summit Kamado E6 GBS.

Na Hrvaškem je bil najbolj iskan žar zadnjega meseca Modern Living Grillmax, sledila sta mu LOTUS G-AN-34, grill Fieldmann (FZG 1007), na lestvico TOP 5 najbolj iskanih preteklega meseca pa sta se uvrstila tudi žara ONECONCEPT + dimljenje GQ5 Beef Buttler in žar na oglje z nogami GORENC BEEFER GRILL.

Slovenci najbolj zaupamo blagovni znamki WEBER, sledijo ji brandi: KLARSTEIN, GORENC, BIVA in NAPOLEON. Med Hrvati pa so v zadnjem mesecu najpopularnejši žari na oglje znamke KLARSTEIN, nato pa so jim sledili še žari znamk FIELDMANN, WEBER, MODERN LIVING in HAPPY GREEN

Če vas zanima več, ali bi si želeli pridobiti vpogled v omenjeno kot tudi katerokoli drugo kategorijo, nam pišite na podpora@ceneje.si e-mail naslov. Tukaj smo, da vam pomagamo bolje poslovati, zato ne odlašajte 🙂