Kot prevozno sredstvo, primerno za krajše relacije, so električni skiroji v poletnih mesecih še posebej popularni. Letos ni videti, da bi bilo kaj drugače, saj povpraševanje po njih samo še narašča.

Univerzalne možnosti polnjenja in vedno večji domet vožnje pa utemeljujeta priročnost tega prevoznega sredstva.

V preteklih letih nismo opazili sprememb v gibanju povpraševanja, le da se je to eksponentno povečalo v juliju. Julija 2020 je bilo povpraševanje po električnih skirojih največje. Bilo je celo 2x večje kot vrh povpraševanje v 2019! Najnovejši dovršni podatki za letošnje povpraševanje (2021), na katere se lahko zanašamo, so podatki za maj. Ti pa zelo jasno nakazujejo na to, da se električne skiroje v vaši ponudbi res splača izpostaviti. Povpraševanje po električnih skirojih je bilo maja, v primerjavi z istim obdobjem lani, namreč še večje. In to za 110 %!

Medtem ko se je povpraševanje po električnih kolesih v Sloveniji samo povečalo, ne pa tudi zamaknilo, lahko na Hrvaškem govorimo o preoblikovanih nakupnih trendih. Samo povpraševanje po električnih skirojih je v 2020 začelo naraščati že marca, doseglo vrh julija in tam obstalo do avgusta. Tudi septembra je ostalo relativno visoko, hkrati pa je bilo za 147 % višje od istega obdobja v 2019.

V obdobju od 24. 5. 2021 – 21 .6. 2021 so Slovenski kupci najpogosteje iskali  XIAOMI električni skiro MI PRO 2, takoj za njim pa XIAOMI električni skiro Mi Essential, VIRON električni skiro 1000W, XIAOMI električni skiro Mi Scooter 15 in MANTA MES1201H Flinston II.

Tudi pri hrvaških kupcih je bil najbolj iskan električni skiro iste blagovne znamke, in sicer:  XIAOMI MI ESSENTIAL e-romobil.  Sledili pa so mu XIAOMI Mi Electric Scooter PRO 2, DENVER električni romobil SCK-5300, XIAOMI 1S in, tako kot v Sloveniji, Manta MES1201H Flinston II.

Glede na popularnost njihovih izdelkov se sploh ne čudimo, da je najpopularnejša blagovna znamka v Sloveniji prav XIAOMI. Konkurirajo pa mu URBANGLIDE, MANTA, TREVI in SEGWAY (v tem vrstnem redu).

Situacija na hrvaškem je nekoliko drugačna, saj URBANGLIDE in TREVI nista več med TOP 5, medtem ko XIAOMI ostaja najpopularnejši tudi med hrvaškimi kupci. Po popularnosti si sledijo: XIAOMI – DENVER – SEGWAY – MS ENERGY – BLAUPUNKT.

Če vas zanima več, ali bi si želeli pridobiti vpogled v omenjeno kot tudi katerokoli drugo kategorijo, nam pišite na podpora@ceneje.si e-mail naslov. Tukaj smo, da vam pomagamo bolje poslovati, zato ne odlašajte 🙂