Polleo Sport je specializirana veriga trgovin športne in zdrave prehrane, namenjene športnikom, rekreativcem in ljudem, ki postavljajo zdravje na prvo mesto. V njihovih trgovinah prejmete nasvete o tem, kako lahko živite aktivnejše življenje, se prehranjujete zdravo ter dosežete svoje športne ali osebne cilje. Ožje področje spletnih trgovin Polleo Sport predstavlja prodaja izdelkov športne prehrane ter ostalih prehranskih dodatkov, ki postajajo glavno orodje pri doseganju ciljev transformacije posameznikov. So zaupanja vredna spletna trgovina, ki se lahko pohvali z mednarodno oznako zaupanja Certified Shop®, o čemer smo se tudi pogovarjali z njimi v nadaljevanju.

Prejeli ste mednarodno oznako zaupanja. Nam lahko zaupate, kaj želite kupcem sporočiti z oznako Certified Shop®?

Kljub vse večjemu številu spletnih kupcev v Sloveniji kot tudi po svetu – je določen delež potrošnikov še vedno slabše informiran na področju varnosti oz. težko zaupa spletnim trgovcem. Z oznako CERTIFIED SHOP® želimo sporočiti svojim spletnim kupcem, tako obstoječim kot novim, da stalno delamo na izboljšavah naših storitev ter skrbimo za njihovo varnost. Hkrati pa jih želimo izobraževati o tem, kaj certifikati oz. oznake zaupanja so in kako pripomorejo k zaščiti kupcev pri spletnem nakupovanju. Del kupcev ima namreč slabe izkušnje s spletnim nakupovanjem, s to oznako pa jim sporočamo, da je naša spletna trgovina transparentna in zanesljiva ter jih seznanjamo z našo stalno bazo kupcev, ki nam zaupajo že več let, mi pa jim omogočamo najboljšo izkušnjo pri spletnem nakupovanju.

Kako po vašem mnenju oznaka zaupanja Certified Shop® vpliva na kupčevo percepcijo vaše spletne trgovine?

Čeprav Polleo Sport obstaja in deluje že vrsto let in ima veliko zanesljivih in zvestih kupcev, se zavedamo, kako težko je danes upravičiti zaupanje potrošnikov ter da je za to potrebno konstantno vlaganje na tem področju. Zato želimo z uvedbo oznake zaupanja CERTIFIED SHOP® opravičiti zaupanje, ki so nam ga namenili naši kupci, novim pa pokazati, da je naša spletna trgovina zaupanja vredno mesto za nakupovanje.
Gre za mednarodno oznako zaupanja, ki je verodostojna, zato verjamemo, da bo izpostavitev ocene spletne trgovine in mnenj kupcev potrdila, kar so imeli že priložnost spoznati in izkusiti, novi obiskovalci pa bodo, upamo, postali naši kupci.

Kako pomembni so vam predlogi za izboljšavo spletne trgovine, ki jih prejmete v postopku certifikacije?

Predlogi za izboljšave nam omogočajo uvid v aktualne trende spletnih trgovin in boljši pregled funkcionalnosti in storitev, ki jih je treba uvesti ali nadgraditi. Zavedamo se dejstva, da želi kupec drugačno in inovativno uporabniško izkušnjo, zato se nam zdi pomembno biti v koraku s časom. Med pregledom predlogov dobimo informacije o področju, na katerem potrebujemo največ izboljšav, da bi bili lahko konkurenčni na tržišču.
Glede na to, da je konstantno napredovanje eden naših glavnih ciljev, lahko vsakodnevna evalvacija morebitnih primanjkljajev ali področja s prostorom za napredek, le pomaga pri rasti naše spletne trgovine.

Kako vi gledate na preverjena mnenja vaših kupcev ter kakšen je vaš odziv na pridobljene povratne informacije?

Preverjena mnenja kupcev nam pomenijo zares veliko. Ko gre za naše, Polleo kupce – za ljudi, ki so se nam odločili zaupati in za katere delamo vse, kar delamo. Za njih stalno uvajamo novitete na tržišče in so naša največja motivacija, da bi bili vsak dan boljši – hvaležni smo za vsako povratno informacijo. Vsako mnenje je namreč zgodba zase, mi pa jih vidimo tudi kot potrditev našega dela in truda oziroma kot priložnost za izboljšanje. Odlično se nam zdi, da lahko na mnenja tudi odgovarjamo in jih tako uporabimo kot orodje za komunikacijo in pomoč kupcem.

Ali bi oznako zaupanja Certified Shop® priporočili tudi drugim trgovcem? Zakaj? 

Vsekakor, saj jo uporabljamo tudi sami in vanjo zaupamo. Uvedba mednarodne oznake zaupanja CERTIFIED SHOP® prinaša koristi tako za trgovce kot tudi za kupce. Kot trgovec dobimo poročilo in podatke, ki so pomembni za naš nadaljnji napredek, poleg tehničnih analiz in predlogov za izboljšave, pregleda preverjenih mnenj kupcev, rednih analiz zadovoljstva naših kupcev, analiz in podatkov o tržiščih v regiji itd. Kupcem, na drugi strani, oznaka predstavlja varnost, zaupanje in transparentnost, zlasti ob dejstvu, da lahko preberejo mnenja drugih (resničnih) kupcev pred svojim nakupom.