Splošni pogoji uporabe in politika zasebnosti portala Shopper’s Mind – sMind

Informacije in vsebine na spletnem portalu sMind.si so uporabnikom na voljo pod pogoji, navedenimi v nadaljevanju.

Predstavitev

Spletni portal sMind.si (v nadaljevanju sMind.si) je v lasti podjetja Ceneje d.o.o. (v nadaljevanju podjetje). Predstavlja portal blagovne znamke poslovne inteligence Shopper’s Mind – sMind, ki omogoča vpogled v trende in dinamiko spletnega nakupovanja ter v ozadje vedenja sodobnih potrošnikov.

Odgovornost

Podatki in informacije, dosegljivi na sMind.si, se lahko kadarkoli spremenijo brez predhodnega obvestila. Niti podjetje niti druge pravne osebe, ki sodelujejo pri izdelavi oziroma vzdrževanju sMind.si, ne odgovarjajo za nobeno škodo, posredno ali neposredno, ki bi izhajala iz dostopa, uporabe ali nezmožnosti uporabe podatkov in informacij na sMind.si. Za pravilnost podatkov, ki jih podjetje pridobiva od drugih subjektov, ne
jamči. Odgovornost podjetja za škodo, ki bi nastala uporabnikom iz tega naslova, je zato v celoti izključena.

Politika zasebnosti

Na določenih mestih portala sMind.si podjetje zbira nekatere osebne podatke uporabnikov, a izključno takrat, kadar uporabniki to sami omogočijo oziroma v to privolijo preko različnih kontaktnih obrazcev na portalu.

 • Z izpolnitvijo obrazca za prijavo na e-novice se uporabniki strinjajo s prijavo na prejemanje sMind e-novic.
 • Ob izpolnitvi kontaktnega obrazca na spletni strani sMind ali CERTIFIED SHOP® se podatki o uporabniku uporabljajo izključno za odgovor na zastavljeno vprašanje.
 • Z izpolnitvijo obrazca za prijavo v skupnost Shopper’s Mind se uporabniki strinjajo s prijavo na e-novice in uporabo njihovih podatkov za naslednje namene: za objavo njihovega mnenja o trgovcu na spletu (npr. na portalu sMind.si in portalu ceneje.si) skupaj z njihovim imenom in mestom bivanja.
 • Z izpolnitvijo obrazca za prijavo v certifikacijski postopek za pridobitev oznake zaupanja CERTIFIED SHOP® uporabniki v celoti sprejemajo splošne pogoje za podelitev oznake CERTIFIED SHOP®.
 • Z izpolnitvijo obrazca za oceno zadovoljstva s trgovcem na spletni strani sMind ali preko ankete CERTIFIED SHOP®, ki se prikazuje na spletnih straneh trgovcev, prijavljenih v certifikacijski postopek, se uporabniki strinjajo s splošnimi pogoji anketiranja.
 • Z izpolnitvijo obrazca za prijavo spletne trgovine na tekmovanje Spletni trgovec leta na spletni strani spletnitrgovecleta.smind.si se uporabniki v celoti strinjajo s temi splošnimi pogoji in prejemanjem e-novic, ki se navezujejo na tekmovanje Spletni trgovec leta. Dovoljujejo tudi, da se njihov logotip objavi na seznamu tekmovalcev na spletnitrgovecleta.smind.si.

Osebni podatek je katerikoli podatek, ki se nanaša na posameznika: ime, priimek, starost, naslov, e-naslov in podobne informacije.

Podjetje skrbno varuje osebne podatke uporabnikov, kar pomeni da:

 • ne bo zlorabilo osebnih podatkov uporabnikov na kakršen koli način
 • osebnih podatkov ne bo posredovalo naprej nepooblaščenim tretjim osebam
 • se lahko uporabniki kadarkoli odjavijo od prejemanja katere koli e-pošte podjetja

Podjetje uporablja določene osebne podatke za ponujanje boljše uporabniške izkušnje na sMind.si, za pošiljanje promocijskih sporočil in drugih vsebin, za splošno komuniciranje z uporabniki ali da jim zagotovi dostop do posebnih informacij in vsebin.

Pridobljene osebne podatke podjetje hrani do preklica hrambe osebnih podatkov s strani uporabnika. Uporabnik lahko to podjetju sporoči s pisnim obvestilom na naslov podjetja ali preko e-naslova info@ceneje.si.

Uporaba sMind.si

Vsakršna uporaba sMind.si, ki ne predstavlja normalne uporabe posameznika, je prepovedana, predstavlja gospodarsko škodo in bo prijavljena ustreznim službam za pregon. Normalna uporaba je uporaba brez kakršnih koli programskih pripomočkov in v smislu normalnega števila zahtevkov za vpogled v določenem času, pri čemer štejemo za normalno število max. 2 zahtevka na sekundo.

Uporaba podatkov in informacij s spletnega portala

Noben podatek oziroma informacija z sMind.si ne sme biti brez dovoljenja podjetja uporabljena v komercialne namene. Podatkov in informacij z sMind.si ni dovoljeno zbirati v kakršnikoli javni ali zasebni podatkovni zbirki.

Objave na drugih mestih, v kakršnikoli obliki, niso dovoljene, če to pri posameznih podatkih in informacijah ni izrecno navedeno. Podatke in informacije z sMind.si lahko uporabnik prenese na svoje sisteme za lastno uporabo, pri čemer ne sme spreminjati označb o avtorskih in drugih sorodnih pravicah. Dovoljeno je tiskanje podatkov in informacij z namenom branja za lastne oziroma nekomercialne namene. Kopiranje, posredovanje, ponovno objavljanje, spreminjanje podatkov in informacij ali njihovo pošiljanje po pošti ter razširjanje na kakršenkoli drugačen način brez predhodnega pisnega dovoljenja podjetja je prepovedano.

Prepovedana je tudi odstranitev ali zamenjava znakov “sMind.si”, kadar se pojavljajo na posamičnih podatkih in informacijah. Uporabnik odgovarja za vso škodo, ki bi podjetju nastala zaradi kršitve navedenih pogojev.

Povezave na spletne strani

Povezave na sMind.si in/ali posamezne podstrani se dovoli samo s pisnim soglasjem podjetja. Strani spletnega portala lahko vsebujejo tudi povezave na druge spletne strani, ki jih ne vzdržuje podjetje, zato Ceneje d.o.o. za vsebino teh strani ne odgovarja.

Dostopnost spletnega portala

Podjetje si prizadeva uporabnikom zagotavljati nemoteno uporabo sMind.si v normalnih pogojih 24 ur dnevno. Zaradi tehničnih razlogov (za potrebe vzdrževanja in/ali zamenjave opreme) si podjetje pridržuje pravico do krajših prekinitev delovanja spletnega portala oziroma motenj dostopa, praviloma po 20. uri.

Reševanja sporov

Morebitne spore zaradi uporabe sMind.si v nasprotju z določbami Splošnih pogojev uporabe in politike zasebnosti portala Shopper’s Mind – sMind bodo uporabniki in podjetje reševali po mirni poti. Če to ne bo mogoče, bo za reševanje sporov pristojno sodišče v Ljubljani.

O piškotkih

Kaj so piškotki?

Piškotki so male besedilne datoteke, ki jih večina spletnih mest shrani v naprave uporabnikov, s katerimi dostopajo do interneta z namenom prepoznavanja posameznih naprav, ki so jih uporabniki uporabili pri dostopu. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga uporablja uporabnik – ta lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči.

Zakaj so potrebni?

Piškotki so temeljnega pomena za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev. Najpogostejše funkcije e-poslovanja brez njih ne bi bile mogoče. Interakcija med spletnim uporabnikom in spletno stranjo je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletna stran zapomni posameznikove preference in izkušnje, s tem je prihranjen čas, brskanje po spletnih straneh pa je bolj učinkovito in prijetno.

Zakaj spletne strani uporabljajo piškotke?

Piškotke uporablja večina spletnih strani. So priročno sredstvo za ohranjanje sveže in primerne vsebine, ki je v skladu z interesi in preferencami posameznega spletnega uporabnika.

Razlogov za uporabo piškotkov je več, prvi je zagotovo njihova lastnost shranjevanja podatkov o stanju posamezne spletne strani (podrobnosti o prilagoditvah posamezne spletne strani). Pomagajo tudi pri izvajanju raznih spletnih storitev (spletne trgovine) ter pri zbiranju statistik o navadah spletnega uporabnika, saj se le z njimi lahko spremlja pogostost obiskovanja določene spletne strani. Podjetja lahko s pomočjo piškotkov ocenijo učinkovitost zasnove svojih spletnih strani ter ustreznost vrste in števila oglasov, ki jih ponujajo uporabnikom.

Katere piškotke uporablja portal sMind.si?

Vsi piškotki se uporabljajo z namenom statistike ogledov spletne strani s pomočjo orodja Google Analytics.

 • __utma: čas piškotka = 2 leti
 • __utmb: čas piškotka = 30 minut
 • __utmc: čas piškotka = ob zaprtju brskalnika
 • __utmz: čas piškotka = 6 mesecev

Začasen izklop spletnih piškotov

Najhitrejši in najenostavnejši način za preprečitev shranjevanja spletnih piškotov pri vseh spletnih brskalnikih je uporaba tako imenovanega »zasebnega okna«. Zasebno brskanje nam namreč omogoča, da obiskujemo splet, ne da da bi spletni brskalnik pri tem shranjeval kakršnekoli informacije o straneh, ki smo jih obiskali.