Poletje je tu! V kolikor se še ne odpravljamo na dopust, je drugo najprijetnejše ‘opravilo’ v teh toplih dneh – poležavanje na lastnem vrtu ali balkonu. Kaj torej iščejo spletni kupci? Prav imate – vrtne ležalnike! Poglejmo, kako je videti njihovo povpraševanje, kaj iščejo v zadnjih 4 tednih in katere blagovne znamke imajo najraje v Sloveniji in na Hrvaškem.

Slovenski potrošniki se za nakup vrtnih ležalnikov začnejo odločati v mesecu marcu, povpraševanje pa ne upade vse tja do meseca septembra. Vrh smo pretekla leta zaznavali junija, v letu 2020 pa sta se oblikovala 2 vrhova – prvi, večji v mesecu aprilu in drugi meseca julija.

Na Hrvaškem opažamo veliko spremembo trenda povpraševanja po vrtnih ležalnikih v letu 2020, saj v letih poprej dejansko ni bilo moč zaznati povečanega povpraševanja. To je bilo rahlo povečano v toplejših mesecih, a vendar – komaj zaznavno. Velik skok smo opazili v lanskem letu, ko je bilo zanimanje za nakup ležalnikov ekstremno veliko v mesecu aprilu, nato pa še relativno visoko v juliju in avgustu. Ta skok povpraševanje je mogoče pripisati normalizaciji spletnega nakupovanja pri Hrvatih, kjer je, tako kot drugod po svetu, spletno nakupovanje postalo nova stalnica ravno zaradi zaprtja ostalih, fizičnih trgovin.

In kaj so iskali Slovenci v preteklem mesecu? Najpogosteje so povpraševali po ležalniku za morje s 3 koti ležanja. Naslednji po priljubljenosti so bili: ležalnik BLUMFELDT  VITELLO NOBLE (140x72x104cm),ležalnik BLUMFELDT  – CALIFORNIA RED (GDM4-California-Red. Med TOP 5 priljubljenih izdelkov pa sta se uvrstila  tudi ležalnik BLUMFELDT The Big Easy, črn, nepremočljiv gugalnik/ležalnik, ki je primeren za max. težo 350 kg, odlikuje pa ga tudi  UV zaščita (GDMC2-TheBigEasy-BLK) ter rjav ležalnik VIDAXL  iz trdnega akacijevega lesa.

Na Hrvaškem so bile izbire kupcev ponovno nekoliko drugačne. Po priljubljenosti so vrtni ležalniki sledili takole: ležalnik AMBIA GARDEN FOTELJA VISEĆA, Ambia Garden VRTNA RELAKS LEŽALJKA, Mömax modern living Ležaljka Georg, Rojaplast ležaljka Bahama, grafitno siva in vrtna ležalka KeTer Jaipur 187 x 58 x 29cm.

V Sloveniji spletni kupci v zadnjih 4 tednih najpogosteje povprašujejo po blagovni znamki vrtnih ležalnikov VIDAXL, takih je bilo kar 37,8%. Sledijo ji BLUMFELDT (22,4%), SPOKEY (4,7%), KETER (3,3%) in MQ (2,4%).

Hrvaški kupci pa trenutno zaupajo brandom: AMBIA GARDEN, spletnih kupcev, ki so v preteklem mesecu povpraševali po omenjeni blagovni znamki je bilo 29,1%, sledijo ji še znamke: VIDAXL (11,7%), ROJAPLAST (8%), KETER (7,4%) in BLUMFELDT (5,6%).

Če vas zanima več, ali bi si želeli pridobiti vpogled v omenjeno kot tudi katerokoli drugo kategorijo, nam pišite na podpora@ceneje.si e-mail naslov. Tukaj smo, da vam pomagamo bolje poslovati, zato ne odlašajte 🙂