Ste vedeli, da se je v letu 2020 precej precej spremenil trend povpraševanja po pametnih urah in merilcih? Tokrat smo za vas pripravili pregled aktualnih nakupnih navad slovenskih in hrvaških potrošnikov po tovrstnih izdelkih.

V preteklem letu se je zanimanje za pametne ure dvignilo že v začetku leta. V mesecu januarju in februarju je bilo namreč precej višje kot leto poprej. Nato se je v začetku prvega lockdown-a, v marcu, sicer malce umirilo, a kasneje se je postopno dvigovalo in prvi vrh doseglo že maja, drugega v mesecu avgustu, najvišjega pa novembra.

Hrvaški kupci so bili sprva nekoliko bolj zadržani, povpraševanje po pametnih urah in merilcih se je občutno dvignilo šele v juniju, a je nato ostalo visoko vse tja do oktobra. Takoj zatem pa je sledil velik skok povpraševanja, enako kot v Sloveniji, v novembru.

Trenutno v Sloveniji kupci najpogosteje iščejo pametno uro HUAWEI Watch GT 2 Pro. Sledita ji še dve pametni uri iste blagovne znamke – HUAWEI, in sicer pametna ura GT 2 (46 mm) in HUAWEI WATCH GT 2. Četrto in peto mesto po priljubljenosti pa sta v zadnjih 4 tednih pri Slovencih zavzeli pametna ura GARMIN VIVOACTIVE 4S in športna ura SUUNTO 9 G1 Baro Gold Leather.

Med povpraševanjem hrvaških kupcev pa smo opazili teh TOP 5 najbolj priljubljenih pametnih ur preteklega meseca: Huawei Watch GT 2, pink sand, metalni (42mm), Huawei Watch GT 2 Frosty White, 42 mm, na tretjem mestu po povpraševanju najdemo pametno zapestnico XIAOMI Mi band 5, sledi ji pametna ura SAMSUNG Galaxy Watch 3 41mm-Mystic Bronze in pametna ura Xiaomi IMILAB KW66.

Videti je, da je nabor blagovnih znamk pametnih ur in merilcev, ki jim Slovenci in Hrvati zaupamo, zelo podoben. Izbire TOP 5 brandov preteklega meseca so namreč pokazale, da se le v eni blagovni znamki razlikujejo. V Sloveniji so tako največ zaupanja požele pametne ure: HUAWEI, XIAOMI, GARMIN, SAMSUNG in SUUNTO.

Hrvati pa najraje odločajo za nakup izdelkov blagovnih znamk: XIAOMI, HUAWEI, GARMIN, SAMSUNG in FOREVER.

Če vas zanima več, ali bi si želeli pridobiti vpogled v omenjeno kot tudi katerokoli drugo kategorijo, nam pišite na podpora@ceneje.si e-mail naslov. Tukaj smo, da vam pomagamo bolje poslovati, zato ne odlašajte 🙂