Povpraševanje po sončnih očalih je zanesljiv pokazatelj bližajočega se poletja. Vsakoletni trend kaže, da je vrh interesa in nakupov sončnih očal, vedno dosežen meseca julija – tako v Sloveniji kot tudi na Hrvaškem.

Prvi, manjši vrh je bilo v minulih letih mogoče opaziti v Sloveniji in na Hrvaškem že v marcu, leto 2020 pa nas je z izjemnimi razmerami presenetilo tako, da so se v začetku prvega lockdowna kupci nekoliko obotavljali z zakupom. To je botrovalo približno mesečni zamudi v primerjavi z letom poprej. Povečan interes kupcev smo pri nas tako zaznali šele v aprilu.

Po prvem dvigu povpraševanja, so trendi preteklih let kazali, da si slovenski potrošniki nato do vrha sezone vzamejo malce predaha. Pri hrvaških potrošnikih pa se povpraševanje le strmo vzpenja vse do vroče poletne sezone v mesecu juliju.

Tako pri nas kot tudi na Hrvaškem se visoko povpraševanje po sončnih očalih ohranja vse do meseca septembra.

Zadnjih 30 dni se kupci resno posvečajo raziskovanju ponudbe sončnih očal in v Sloveniji najpogosteje povprašujejo po modelu RAY-BAN RJ9062S – 7013/71, Ray-Ban – square frame – unisex, po ženskih sončnih očalih MICHAEL KORS ROCHELLE, sončnih očalih Ray-Ban Original Aviator RB3025 – L2823 in RAY-BAN Original Wayfarer RB2140-901.

Hrvaške kupce pa so v preteklih 4 tednih najbolj prepričala sončna očala Ray-Ban Hexagonal Flat Lenses RB3548N 001, RAY-BAN RJ9052S 178/80, sončna očala VOGUE VO2871S 150813, Ray-Ban Predator 2 RB2027 W1847 in Versace VE4361 GB1/87.

Videti je, da kupcem pri nas najbolj ustreza blagovna znamka sončnih očal  RAY-BAN. Sledijo ji: OAKLEY, POLAROID, UVEX in GUESS.

Hrvati delijo z nami navdušenje nad znamko RAY-BAN, nekoliko za njo pa so po priljubljenosti sončna očala brandov POLAROID, GUESS, VOGUE in CARRERA.

Če vas zanima več, ali bi si želeli pridobiti vpogled v omenjeno kot tudi katerokoli drugo kategorijo, nam pišite na podpora@ceneje.si e-mail naslov. Tukaj smo, da vam pomagamo bolje poslovati, zato ne odlašajte 🙂