Zanesljiv pokazatelj odprtja sezone piknikov in preživljanja prijetnih uric na domačem vrtu je zagotovo zvok kosilnic. Pomladno vreme vsako leto spodbudi kupce k intenzivnemu urejanju okolice doma in vrta ter posledično – raziskovanju spletne ponudbe vrtnega orodja in naprav.

Zanimanje za nakup kosilnic ostaja torej vsako leto visoko vse od aprila do meseca septembra.

Na Hrvaškem lahko ravno tako opazimo, da se vrh povpraševanja pojavi že v aprilu, a se nato v primerjavi s Slovenijo ne nadaljuje v maj, temveč malce upade, a vseeno ohrani visoko raven do konca septembra, ko se sezona toplejših dni konča.

V preteklih štirih tednih so slovenski kupci najpogosteje iskali samohodno bencinsko kosilnico GartenXL 18R-144-M3, naslednje kosilnice, ki so bile v minulem mesecu najbolj priljubljene pa so še: samohodna bencinska kosilnica GartenXL 20RT-200-E3, bencinska motorna kosa GartenXL 5v1, akumulatorska kosilnica Makita DUR181Z in bencinska kosilnica Ramda G42P-A.

Hrvaški potrošniki so se najraje odločali za: samohodno bencinsko kosilnico 18R-144-M3, bencinsko kosilnico GartenXL 16R-127-M3 2.7 KS. še eno bencinsko kosilnico GartenXL, tokrat model 20RT-200-E3 4.6 KM ter nitni motorni kosilnici: Iskra TU331SEU in Iskra HG48SMH-S.

Pri pregledu TOP blagovnih znamk smo opazili, da so izbire slovenskih in hrvaških kupcev na področju nakupov naprav za košnjo trave in grmičevja precej različne. Med TOP 5 se je v obeh državah namreč znašla le znamka GartenXL.

Pri Slovencih so trenutno najbolj priljubljene znamke Makita, Villager, GartenXL, Ramda in Honda, Hrvati pa prisegajo na naprave brandov: Iskra, GartenXL, Einhell, Bosch in Fieldmann

Če vas zanima več, ali bi si želeli pridobiti vpogled v omenjeno kot tudi katerokoli drugo kategorijo, nam pišite na podpora@ceneje.si e-mail naslov. Tukaj smo, da vam pomagamo bolje poslovati, zato ne odlašajte 🙂