Tokrat smo si ogledali izdelke, ki jih bodo kupci začeli množično kupovati šele v naslednjih mesecih, to so – robotski sesalniki.

Iz podatkov je videti, da povpraševanje po robotskih sesalnikih stagnira od marca do septembra. Nato pa se začne zanimanje za nakup strmo vzpenjati, vrh pa doseže v mesecu novembru.

Na Hrvaškem potrošniki začnejo, v primerjavi z nami, povpraševati po tovrstnih sesalnikih že malce prej, prvi manjši vrh doseže v mesecu septembru, nato pa drugega, najvišjega – ravno tako kot v Sloveniji – v mesecu novembru

V zadnjih 4 tednih smo pri slovenskih spletnih kupcih opazili največje povpraševanje po robotskem sesalniku XIAOMI Mi Robot Vacuum-Mop Essentia. Naslednji po priljubljenosti so bili naslednji izdelki: XIAOMI robotski sesalnik Mi Roborock S5 Max, Robotski čistilnik Smart CLEAN, XIAOMI robotski sesalnik ROBOROCK S6 MAXV in XIAOMI robotski sesalnik Roborock S5 Max.

Na Hrvaškem je prvo mesto v minulem mesecu zavzel XIAOMI Vacuum MOP essential, sledili pa so mu: XIAOMI robotski sesalnik Roborock S5 Max, XIAOMI Roborock S6 pure, XIAOMI robotski sesalnik Roborock S5 Max in sesalnik XIAOMI Mi Robot Vacuum Mop P.

Pri nakupu robotskih sesalnikov v zadnjem mesecu Slovenci najbolj zaupamo blagovni znamki XIAOMI. Sledijo ji: IROBOT, SMART, ROWENTA in ROOMBA.

Hrvaški potrošniki prav tako v zadnjem času najraje kupujejo robotske sesalnike znamke XIAOMI, ki ji sledi IROBOT, nato pa brandi: ECOVACS Brand, SENCOR in VILEDA.

Če vas zanima več, ali bi si želeli pridobiti vpogled v omenjeno kot tudi katerokoli drugo kategorijo, nam pišite na podpora@ceneje.si e-mail naslov. Tukaj smo, da vam pomagamo bolje poslovati, zato ne odlašajte 🙂