Kdaj si potrošniki zaželijo posedanja ob kavi in najbolj intenzivno raziskujejo ponudbo kav in kavnih mešanic v spletnih trgovinah? Tokrat smo za vas pripravili pregled trenda povpraševanja, TOP izdelke v kategoriji kave in blagovne znamke kavnih mešanic, ki jim najbolj zaupajo kupci v Sloveniji in na Hrvaškem.

Videti je, da je preteklo leto, ki je bilo z ukrepi zadrževanja doma resnično specifično, poskrbelo za odstopanja od ustaljenih trendov povpraševanja po kavi v primerjavi s preteklimi leti. Skok smo zaznali v prvem in drugem lockdown-u, zanimiv pa je tudi izjemno velik interes za nakup kave v januarju 2020.

Hrvaški ljubitelji kave so se obnašali enako, povpraševanje je izjemno poskočilo tako v spomladanskem kot tudi jesenskem zaprtju, medtem ko je bilo le-to zadnjih nekaj let precej konstantno in ni bilo mogoče zaznati posebnih skokov.

Najljubši izdelek slovenskih kavopivcev v zadnjih 30-ih dneh so bile kavne kapsule NESCAFÉ Dolce Gusto Café Au Lait (12148063) v pakiranju po 3×16 kapsul. TOP kavni produkti, ki so sledili so bili še: NESCAFÉ kavne kapsule Dolce Gusto LATTÉ MACCHIATO light trojno pakiranje, BARCAFFE mleta kava 100g, BARCAFFE mleta kava 1kg in KAVA V KAPSULAH IPERESPRESSO CLASSICO ILLY 18/1 1267G.

Hrvaški ljubitelji kave so ravno tako kot Slovenci na prvo mesto v zadnjem mesecu postavili kavne kapsule NESCAFE DOLCE GUSTO CAPPUCCINO, takoj za njimi pa je bila iskana instant kava Nescafe Classic 225 g, mleta kava za espresso Illy 131 g, kavne kapsule NESCAFE DOLCE GUSTO LATTE MACCHIATO in Nescafé Dolce Gusto Nesquik 16 pieces x 3.

In katere so TOP blagovne znamke, na katere prisegajo v Sloveniji? Najbolj priljubljena je znamka BARCAFFE, sledijo pa ji NESCAFÉ, ILLY, COSTA COFFEE in HAUSBRANDT.

Na Hrvaškem kraljuje NESCAFÉ, naslednje po priljubljenosti pa so kavne blagovne znamke LAVAZZA, NESTLE, ILLY in FRANCK.

Če vas zanima več, ali bi si želeli pridobiti vpogled v omenjeno kot tudi katerokoli drugo kategorijo, nam pišite na podpora@ceneje.si e-mail naslov. Tukaj smo, da vam pomagamo bolje poslovati, zato ne odlašajte 🙂