Dopusti so tu! In izdelki, ki jih potrošniki trenutno najbolj potrebujejo, preden se odpravijo na zaslužene počitnice so – avtomobilski prtljažniki in kovčki. Povpraševanje po tovrstnih izdelkih začne vsako leto počasi naraščati že v prvih mesecih leta, a vrh zaznavamo v vročih poletnih mesecih, ko se ljudje odpravljajo na oddih ob morju.

V preteklih letih se je od aprila naprej povpraševanje strmo vzpenjalo, vrh pa doseglo v mesecu juliju. Lansko, koronsko leto je gibanje nekoliko spremenilo in premaknilo vrh že na mesec junij, vse do konca julija pa zanimanje ni upadlo. Kavzalnost rahljanja ukrepov je več kot očitna, saj so se omejitve gibanja s poletnimi meseci sprostile, in z njimi prebivalstvo. Interes po prtljažnikih in kovčkih ostaja vsako leto visoko vse do meseca septembra. 

Na Hrvaškem opažamo vrh povpraševanja po avtomobilskih prtljažnikih in kovčkih meseca julija, a med hrvaškimi potrošniki je tudi v koronskem letu vrh ostal enak. Zanimivo je dejstvo, da je že v maju povpraševanje tam doseglo lanski vrh, tako da lahko pričakujemo in napovedujemo izjemno leto za prodajo kovčkov in prtljažnikov.

Slovenski kupci so v preteklem mesecu najpogosteje iskali  osnovne palice THULE WingBar Edge 9585, srebrne barve. Izjemno priljubljeni so bili še: mehki strešni nosilci za eno desko, strešni kovček THULE Motion XT XL, pritrdilni kit THULE 6000 in osnovni nosilec THULE 751.

Hrvati v zadnjem mesecu prisegajo na najbolj povpraševan izdelek – Thule Pacific Sport (600) siva krovna kutija, sledijo: Menabo Brio krovni nosač, 120 cm, BQ krovni nosač, ALU, 125 cm, Bottari univerzalni krovni nosači in Menabo krovni spremnik Marathon 400, Dark Menabo.

In katere blagovne znamke so tiste, ki prepričajo slovenske popotnike in turiste? Trenutno so to: THULE, PERUZZO, MENABO, FARAD in G3. Hrvati imajo ravno tako kot mi najraje prtljažnike in kovčke znamk: THULE, nato pa so pri njih popularni še: MENABO, G3, BQ in BOTTARI.

Če vas zanima več, ali bi si želeli pridobiti vpogled v omenjeno kot tudi katerokoli drugo kategorijo, nam pišite na podpora@ceneje.si e-mail naslov. Tukaj smo, da vam pomagamo bolje poslovati, zato ne odlašajte 🙂