Idealno vreme za potovanje pomeni tudi idealne razmere za ponudnike nepogrešljivih pripomočkov vsakega popotnika. Medtem ko smo v lanskem letu videli drastični upad celoletnega povpraševanja po kovčkih, pa se z letošnjim letom oz. z letošnjo poletno sezono le-to počasi vrača v staro normalnost.

Otoplitve in sproščanja omejitev so slovenskim kupcem vlila še dodatno motivacijo za potovanje. Zanimanje po kovčkih se po navadi začne vzpenjati že v prehodnem obdobju – iz pomladi v poletje, letos se pa je povpraševanje razgibalo že celo mesec dni prej kot v 2020.

Tudi Hrvaška ni bila nobena izjema, saj tam zaznavamo jasen upad celoletnega povpraševanja. Podobno kot v Sloveniji se letošnje povpraševanje že približuje predlanskemu, kjer je junija doseglo skoraj isto zanimanje kakor v 2019.

Med slovenskimi kupci so bili v obdobju zadnjih 30 dni najbolj priljubljeni naslednji kovčki: DAVID JONES trdi kovček CHAUVETTO, 40 l, DAVID JONES trdi kovček CHAUVETTO, 72 l, DAVID JONES mehki kovček JAVESKA (49 l), črn, VIDAXL trdi potovalni ABS kovček, 3 kosi in Potovalni kovčki Yara.

Na Hrvaškem pa so kupce prepričali Kofer set 3/1; SAMSONITE GLOBAL TRAVEL ACCESSORIES NAVLAKA ZA KOFER VELIČINE M/L, (SCO1.09009); David Jones Čvrsti kovčezi CHAUVETTINI 72 L Siva; 3-dijelni set čvrstih kovčega ružičasto-zlatni ABS in David Jones Tekstilni kovčezi BALIBO PM Multicolour.

Kot ste opazili, so trije najbolj priljubljeni kovčki znamke DAVID JONES. Prav to je bila tudi najbolj priljubena blagovna znamka med slovenskimi kupci. Sledile so ji: VIDAXL, COVERI WORLD, SAMSONITE in AMERICAN TOURISTER.

Tudi hrvaški kupci prisegajo na blagovno znamko DAVID JONES, sledijo pa ji SAMSONITE, VIDAXL, COVERI WORLD in AMERICAN TOURISTER.

Če vas zanima več, ali bi si želeli pridobiti vpogled v omenjeno kot tudi katerokoli drugo kategorijo, nam pišite na podpora@ceneje.si e-mail naslov. Tukaj smo, da vam pomagamo bolje poslovati, zato ne odlašajte 🙂