Verjamemo, da vsi komaj čakamo poletne počitnice in morje, a se verjetno še raje s čolnom zapeljemo stran od gneče in uživamo v tišini. Ravno julij je mesec, ko se mnogi odločajo za nakup čolna.

Avgusta se povpraševanje še drži visoko, potem pa s septembrom začne padati. Kot kažejo podatki, je na Hrvaškem povsem enako.

Med slovenskimi kupci so v obdobju zadnjih 30 dni najbolj priljubljeni naslednji čolni: CAPERLAN gumenjak za ribolov z vabo FLTB-5, Allroundmarin gumenjak Jolly GS – 195 Green, Čoln Hydro-Force™ Marine Pro SET, INTEX čoln Explorer Pro 300 in Bestway napihljivi čoln Hydro-Force Neva III.

Tudi na hrvaškem prvo mesto zaseda gumeni čamac za ribolov FLTB-5. Sledi mu čamac za ribolov Facilalo 200, Bestway gumenjak Hydro-Force Neva III (le-ta je v Sloveniji na 5. mestu), zatem čamac za mamce za ribolov Anatec Monohull S s daljinskim upravljanjem 1202 in gumeni čamac Tiborid.

Kar se tiče najbolj priljubljenih brandov v kategoriji čolni tako v Sloveniji kot na Hrvaškem prva 3 mesta zasedajo BESTWAY, INTEX in CAPERLAN. V Sloveniji potem sledita znamki ALLROUNDMARIN in PRO, medtem ko na Hrvaškem ANATEC in TRIBORD.

Če vas zanima več, ali bi si želeli pridobiti vpogled v omenjeno kot tudi katerokoli drugo kategorijo, nam pišite na podpora@ceneje.si e-mail naslov. Tukaj smo, da vam pomagamo bolje poslovati, zato ne odlašajte 🙂