Trenutno se Slovenija zaradi boja proti pandemiji nahaja v popolni ustavitvi večine gospodarskih dejavnosti v državi. Poleg 11-dnevnih omejitev v storitvah, smo ponovno pomejeni na gibanje znotraj svojih regijskih meja, zato se premnogi potrošniki že veselijo napovedane sprostitve 12. aprila, ki nam bo ob izboljšanju epidemiološke situacije omogočila prve pobege na toplo.

Ljubitelji kolesarjenja so že na preži za najboljšimi ponudbami koles in kolesarske opreme, sledijo pa jim navdušenci and kampiranjem, ki se bodo ob prvi ponujeni priložnosti odpravili na dopustovanje v naravo. Tokrat smo pripravili prikaz sezonskega povpraševanja po izdelkih iz blagovne kategorije kolesarstvo in opreme za kampiranje ter za vas poiskali trenutne TOP izdelke iz omenjenih kategorij, po katerih so kupci v preteklih 4 tednih najbolj povpraševali.

Kako radi Slovenci kolesarijo?

V kolikor lahko športno navdušenje sploh izrazimo v monetizirani obliki, lahko vidimo, da so glede na podatke Ceneje.si Slovenci za nakup koles in kolesarske opreme v letu 2020 v povprečju porabili 917 €, v sosednji Hrvaški pa 3242 Kn.

Kolesarji torej že zgodaj iščejo najugodnejše ponudbe koles in raziskujejo na spletu. Zanimanje za nakup se vsako leto začne dvigovati že v marcu in aprilu. Običajno vrh doseže v mesecu juliju, a lani je bil ta zgodnejši – opaziti ga je bilo mogoče že maja, temu pa je sledil še drugi opazen vrh v septembru. Če združimo opažanja ustaljenih sezonskih trendov prodaje koles in povečano število spletnih nakupov v zadnjem letu – lahko upravičeno pričakujemo več vrhov prodaje koles in to vse do jeseni.

Hrvati, zanimivo, v preteklosti niso bili znani kot kolesarski narod – vse do pandemije, ko je povpraševanje po cestnih kolesih ostalo visoko vse od marca do meseca oktobra!

Kaj iščejo kolesarji v teh dneh? Katere blagovne znamke so TOP?

Slovenci v zadnjem mesecu prisegajo na cestna kolesa Scott, Trek, Fuji in Specialized, medtem ko so na Hrvaškem v preteklih 4 tednih povpraševali po kolesih znamk: Cube, Specialized, Bianchi in Trek.

Bodite pripravljeni, ponudite kupcem natanko to, kar bodo začeli iskati v prihodnjih dneh in tednih. Poskrbite za odlično prodajo v naslednjih mesecih in si zagotovite kupce s pomočjo oglaševanja in izpostavitve izdelkov na Ceneje.si.

KAMPIRANJE

Opažamo vsakoletni trend povečanega povpraševanja po opremi za kampiranje, ki se začne v mesecu aprilu in traja vse do konca meseca avgusta. V specifičnem lanskem letu je bil vrh povpraševanja zamaknjen za mesec dni in ga je bilo tako mogoče opaziti v juliju, v letih prej pa je bil vrhunec sezone nakupov že junija.

Hrvaška sezona večjega povpraševanja je nekoliko daljša, saj je interes kupcev visok vse od marca pa do konca septembra. Vrh pa smo, ne glede na posebno leto 2020, v vseh zadnjih letih lahko opazili meseca julija.

Kakšno opremo za kampiranje pa v teh dneh iščejo kupci?

Naši podatki kažejo, da so potrošniki v zadnjih 4 tednih že pospešeno  začeli iskati posamezne izdelke iz skupine opreme za kampiranje. Najbolj iskane so bile naslednje blagovne znamke, so med njimi tudi tiste, ki jih v svoji spletni trgovini ponujate vi? Na slovenskem spletu so najpogosteje iskani izdelki blagovnih znamk: Intex, Muela in Victorinox.

Na Hrvaškem spletnem trgu pa je najpopularnejša znamka opreme za kampiranje Victorinox, sledita ji še Gerber in Intex.

Slovenski camping navdušenci zadnji mesec najpogosteje iščejo lovski nož Muela 85-180, sledi napihljiva postelja Intex Twin Dura-Beam mid rise, plinski kuhalnik Gazcamp, napihljiva postelja Intex Full Dura-Beam Classic Downy in obesek za ključe oz. mini žepno orodje True Utility Sharkey.

Na Hrvaškem pa je trenutno najbolj iskan sprej za samoobrambo Pfeffer Fog, sledi mačeta Gerber Versafix Pro, plinski kuhalnik ISKRA OR-201, prenosni hladilnik SENCOR SCM 2025 in žepni nož Victorinox Huntsman.

Že imate v svojem asortimanu TOP izdelke, ki jih potrošniki potrebujejo za svojo naslednjo izkušnjo kampiranja v naravi? Ali v svoji spletni trgovini prodajate trenutno najbolj iskane blagovne znamke? Prav zato, da boste tudi vi TOP izbira spletnih kupcev, izberite eno od številnih možnosti izpostavitve izdelkov na Ceneje.si, kanalu z največjo možnostjo konverzije, v pravem trenutku – ko potrošniki iščejo ravno vaše izdelke. S kakršnim koli vprašanjem se obrnite se na prodaja@ceneje.si in prejeli boste vse informacije o možnostih izpostavitve vaših izdelkov ter oglaševalskih aktivnostih.

Objavite svoje izdelke na največjem slovenskem portalu za primerjalno nakupovanje!

Pridružite se več kot 490 spletnim trgovinam s preko 3.343.785 dnevno aktivnimi ponudbami.

Na Ceneje.si lahko tudi izberete različne oglasne formate in dodatno izpostavite ponudbo!

Izberite napredne možnosti oglaševanja in nagovorite stranke v fazi nakupnega procesa.