Kolesarski evforiji ni videti ne konca, ne kraja! Leto polno vzponov in padcev nam bo zagotovo ostalo v spominu, tako kolesarskim navdušencem kot tudi podatkovnim analitikom! Kategorija kolesarstva, ki je že tako ali tako precej priljubljena med slovenskimi spletnimi kupci, je z letošnjim julijem poskočila kot še nikoli doslej! Naši kolesarski asi so za ponudnike koles zrežirali pravo pravljico, saj si tolikšnega povpraševanja po cestnih kolesih nismo predstavljali.

V primerjavi s sosednjo Hrvaško lahko ugotovimo, da smo že v povprečju bolj zainteresirani za kolesarske izdelke, vsaj kar se tiče nakupovanja preko spleta. Povpraševanje je relativno visoko čez vse leto, z redkimi pozitivnimi odstopanji. Eno evidentnejših smo opazili julija, ko so slovenski kolesarji dan za dnem navduševali kolesarski svet. Ne samo, da smo slavili etapne zmage na Tour de France, temveč smo osvojili tudi majico vodilnega v skupnem seštevku ter Olimpijski bron in zlato! V avgustu pa ne pričakujemo nič manjšega povpraševanja, saj se bo z La Vuelta a España, kolesarska evforija nadaljevala vse do 5. septembra.

Nekaj posebnosti je tudi na Hrvaškem, kjer se spletni kupci od lanskega leta krepko bolj zanimajo za kolesarstvo, letos pa še toliko bolj, vsaj v prvih mesecih leta. Od aprila pa je povpraševanje po kolesih v upadu.

Najpopularnejša kolesa zadnjega meseca v Sloveniji so WILIER cestno kolo GTR Team Astana Pro Team Replica M 2021, TRIBAN cestno kolo s kolutnimi zavorami RC 500, TREK cestno kolo DOMANE AL 2 DISC, TRIBAN cestno kolo RC500 (s kolutnimi zavorami) in TRIBAN cestno kolo RC120 (s kolutnimi zavorami).

Hrvaške kupce pa so navdušila naslednja kolesa: Specialized TARMAC SL7 EXPERT 2021, Cestovni bicikl Triban Easy ženski bijeli, SPECIALIZED ALLEZ E5 ELITE 2021, Bicikl Escape 1 Disc S Ugljena in Cestovni bicikl EDR CF 105 Disc crn.

Slovenski kolesarji najbolj prisegajo na cestna kolesa blagovne znamke TRIBAN, v popularnosti ji sledijo SCOTT, WILIER, FONDRIEST in TREK. Hrvati se z nami strinjajo, saj so cestna kolesa TRIBAN pri njih tudi najpopularnejša, sledijo pa jim kolesa blagovnih znamk GIANT, MERIDA, TREK in SPECIALIZED BICYCLES, USA.

Če vas zanima več, ali bi si želeli pridobiti vpogled v omenjeno kot tudi katerokoli drugo kategorijo, nam pišite na podpora@ceneje.si e-mail naslov. Tukaj smo, da vam pomagamo bolje poslovati, zato ne odlašajte 🙂