Kako poleti združiti svoje priljubljene aktivnosti – dopustovanje, počitek in branje? Tako, da s seboj vzamete celotno knjižno omaro – v obliki E-bralnika! E-knjige so postale cenovno dostopne in izjemno priročne za branje, zato so bralniki med spletnimi kupci pridobili na priljubljenosti.

V predkoronskih sezonah so se potrošniki k tovrstnemu branju in nakupom zatekli predvsem v jesenskih in zimskih mesecih. Lani je preživljanje časa doma povzročilo visoko povpraševanje tudi v spomladanskih mesecih, letos pa se nakupne navade spletnih kupcev ponovno normalizirajo in krepijo in tako zaznavamo rast povpraševanja že v poletnih mesecih.

Hrvaški potrošniki se že zadnja tri leta najraje zleknejo ob bralnik v mrzlih dneh jeseni in zime, a opaziti je mogoče, da je na Hrvaškem povpraševanje po bralnikih vsako leto občutno zraslo ter tako letos v maju in juliju doseglo vrh.

Slovenci so v juliju najpogosteje iskali e-bralnik AMAZON Kindle Paperwhite 2018 SP 8GB WiFi, črne barve, nato pa so po priljubljenosti sledili: AMAZON e-bralnik Kindle 2020 8GB Wi-Fi, KOBO e-bralnik Clara HD 6″ Touch 8GB WiFi (N249-KU-BK-K-EP),
Kobo Libra H2O e-bralnik, 17,8 cm (7″), na dotik, 8 GB, WiFi in e-bralnik KINDLE Amazon New Touch 2019 8GB, bele barve.

Na Hrvaškem so bile TOP izbire kupcev v juliju: Kindle Paperwhite 8GB with special offers, Kindle WiFi 2019, E-Book Reader Amazon Kindle Paperwhite 2018 SP, 6″, 8GB, WiFi, E-Book Reader Amazon Kindle Paperwhite 2020 SO, 6″, 8GB, WiFi in Amazon Kindle (2020) 8GB WiFi ebook čitač, bele barve.

In na katero blagovno znamko bralnikov prisegajo Slovenci? Najbolj priljubljena je znamka KINDLE (AMAZON), ki ji sledijo KOBO, POCKETBOOK, TECH-PROTECT in ONYX BOOX.
Na Hrvaškem isto kraljuje KINDLE (AMAZON), med TOP 5 pa so se uvrstili še brandi: KOBO, POCKETBOOK, ALCOR in ONYX BOOX.

Če vas zanima več, ali bi si želeli pridobiti vpogled v omenjeno kot tudi katerokoli drugo kategorijo, nam pišite na podpora@ceneje.si e-mail naslov. Tukaj smo, da vam pomagamo bolje poslovati, zato ne odlašajte 🙂