Še nekajkrat spat – pa bo šola! Ali bomo letos kupovali šolske potrebščine kako drugače kot pretekla leta? eMarketer napoveduje, da se bo v ZDA spletna prodaja šolskih potrebščin povečala za 13 %. Poglejmo podatke Ceneje.si in sklepajmo sami …

Povpraševanje po šolskih torbah se vsako leto občutno dvigne v mesecu maju. Letos je bila ta dvig še večji kot minuli dve leti ter se je pričel že v aprilu. Vrh seveda doseže v mesecu avgustu, tik pred prvim šolskim dnem in letos kaže, da bo enako.

Hrvati z nakupi šolskih nahrbtnikov in torb v primerjavi s slovenskimi potrošniki počakajo do konca šolskega leta in začnejo tovrstne izdelke na spletu iskati šele junija. Vrh povpraševanja je v avgustu, šolske torbe pa starši kupujejo vse do meseca oktobra.

Kaj so v tem mesecu najpogosteje iskali šolarji in njihovi starši? TOP izbira in najbolj iskan izdelek v kategoriji šolskih torb in nahrbtnikov je bil nahrbtnik Rucksack Only Wonder, Black Glitter, 15,6″. Sledili so mu prvošolski set ABC123 Dino, 3 kosi, na tretjem mestu je pristala šolska torba na kolesih DOG, roza barve, med TOP 5 pa sta se uvrstila še: šolski nahrbtnik 2v1 Target Curved Butterfly Swarm in šolska torba TROLLEY TROPIC, 530444.

Hrvaške TOP izbire so bile naslednje: Set Space, 4/1, set za prvošolce ABC123 Nogomet (5-delni), šolska torba ABC123 metulj CC1, set 3 kom, 20 l, ki je namenjena prvošolčkom, šolski nahrbtnik Minnie Mouse Choose To Shine in nahrbtnik NIKE Y NK ELMNTL BKPK – FA19 BA6030-013.

Slovenski potrošniki prisegajo na blagovne znamke: RUCKSACK, TARGET, DAKINE, STREET in Fjällräven. Hrvaški šolarji pa bodo letošnje leto nosili šolske torbe in nahrbtnike blagovnih znamk: NIKE, HERLITZ, TARGET, MICKEC&MINNIE in KARTON P+P.

Če vas zanima več, ali bi si želeli pridobiti vpogled v omenjeno kot tudi katerokoli drugo kategorijo, nam pišite na podpora@ceneje.si e-mail naslov. Tukaj smo, da vam pomagamo bolje poslovati, zato ne odlašajte 🙂