Prve ohladitve so slovenske potrošnike očitno že spomnile na prihajajoče hladne dni. Povpraševanje po motornih žagah je namreč začelo občutno naraščati. V preteklih letih je vrh doseglo v mesecu marcu, lani pa so Slovenci v duhu koronskih razmer skoraj podvojili število povpraševanj po tovrstnem orodju. Letos se je interes približal lanskemu, ekstremno visokemu, vrhu in pričakujemo lahko, da bo jesenski, drugi vrh, ravno tako sledil preteklim trendom.

Na Hrvaškem se je povpraševanje po motornih žagah nekoliko razlikovalo od nakupnih navad severnih sosedov. Letošnje leto so šle motorne žage – v primerjavi z letoma 2019 in celo 2020 – v nebo! Vrh je bilo mogoče opaziti v marcu, enako kot v Sloveniji, a zanimanje za nakup žag je ostalo visoko še do poletnih mesecev in naraščanje pričakujemo tudi v jesenskih mesecih.

Slovenci so v mesecu avgustu najpogosteje iskali akumulatorsko ročno žago BRENCHIE. Naslednje na lestvici TOP 5 najpopularnejših izbir slovenskih spletnih kuupcev so bile: bencinska verižna žaga DCS5820 blagovne znamke DAEWOO, motorna žaga HUSQVARNA 435, verižna žaga VILLAGER VGS 520 PRIME in akumulatorska verižna žaga MAKITA DUC254Z.

Hrvati so v minulem mesecu prisegali na akumulatorsko verižno žago Makita DUC254Z, ki je bila njihova prva izbira. Sledile so: motorna žaga HUSQVARNA 435 1,6kW(2,2KM), 38cm, bencinska verižna žaga Daewoo DCS5820, 52cm3, 2.1 kW, akumulatorska žaga BOSCH EasyCut 12 + akumulator in motorna žaga H 440 AKC.

Priljubljene blagovne znamke motornih žag med Slovenci so MAKITA, HUSQVARNA, VILLAGER, DAEWOO in BOSCH. Hrvaški potrošniki pa prisegajo v zadnjem mesecu na blagovno znamko HUSQVARNA, MAKITA, STIHL, EINHELL in DAEWOO.

Če vas zanima več, ali bi si želeli pridobiti vpogled v omenjeno kot tudi katerokoli drugo kategorijo, nam pišite na podpora@ceneje.si e-mail naslov. Tukaj smo, da vam pomagamo bolje poslovati, zato ne odlašajte 🙂