Spletna trgovina je doživela v zadnjih letih neverjeten porast, tudi v prihodnosti pa ji ecommerce strokovnjaki napovedujejo izjemno stabilno napredovanje in ohranjanje svoje močne pozicije med potrošniki, ki jim nakupovanje na spletu prihrani njihov čas in denar. Vpeljava različnih novitet, tehnoloških in praktičnih inovacij bo spletno nakupovanje v naslednjih letih še dodatno okrepilo. Umetna inteligenca, podatkovne obdelave … vse to so trenutno buzzword-i, ki obljubljajo poenostavitev in optimizacijo nakupnih procesov na spletu. A obstajajo tudi izjemno priročne rešitve, ki potrošnikom lahko odtehtajo vse prej naštete prednosti. To so – paketomati, prevzemna mesta, ki omogočajo spletnim kupcem prosto razpolaganje s svojim časom.

Paketomat med prejemniki pošiljk in spletnimi kupci postaja sinonim za podjetje GLS, njihova praktična uporaba in prednosti pa so pomembne tako za kupce kot tudi za spletne trgovce, ki lahko kupcem olajšajo prevzem in s tem povečajo končno zadovoljstvo z nakupom.

Pred kratkim je vodilno dostavno podjetje v Sloveniji – GLS na območju celotne države postavilo že 330. GLS Paketomat. Na teden GLS postavi tudi do 9 GLS Paketomatov, kar v praksi pomeni, da trenutno razpolagajo že z 12.540 predalniki, kjer lahko spletni kupec prevzame svoj paket oz. ga v primeru neustreznosti vrne pošiljatelju. S kar 1.100 drop off točkami zelo dobro pokrivajo celotno področje Slovenije.

Zakaj bi spletni trgovci omogočali dostavo na GLS Paketomatih?

Naši dnevi so polni obveznosti, prosti čas zaradi svoje redkosti  pridobiva na vrednosti, hiter tempo življenja pa nam pogosto ne omogoča več popolne predvidljivosti dneva. Uporaba GLS Paketomatov je prav zaradi teh dejavnikov v preteklih dveh letih drastično narasla. Dnevni potek dogodkov je pogosto težko predvideti z gotovostjo, zato se tudi naši načrti lahko zelo hitro spremenijo. Vedno pogostejša uporaba GLS Paketomatov, ki jim omogočajo večjo fleksibilnost, je torej izjemno smiselna rešitev ob omenjenih pogojih.

Kaj naj spletni trgovec stori, da bo njegov kupec še bolj zadovoljen?

Spletni trgovci delate že vse, kar lahko poskrbi za dobro nakupno izkušnjo vaših spletnih kupcev. A konča točka stika – prevzem naročenega izdelka je, kot kaže, med kupci izjemno pomembna. Prosta izbira kraja in časa prevzema, ki ustreza kupcu ustreza, zmanjša vsakršno možnost nezadovoljstva ob morebitnemu zapletu pri dostavi paketa.

Spletni trgovci lahko omogočite prevzem paketa na Paketomatu tako, da:

  • Uporabite storitev FlexDeliveryService in tako pri vašem naročilu vnesete tudi prejemnikovo telefonsko številko ter e-naslov. Prejemnik bo tako na svoj elektronski naslov prejel obvestilo o možnosti, da svoj paket preusmeri.

V tem primeru si lahko vaš spletni kupec izbere: drug naslov za dostavo, dostavo na drug dan ali pa dostavo v GLS Paketomat ali Paketno trgovino.

  • Uporabite storitev ShopDeliveryService, pri čemer si lahko vaš spletni kupec izbere dostavo direktno v GLS Paketomat (ni mu potrebno preusmerjati paketa, kot je opisano zgoraj). V kolikor storitev integrirate v svojo spletno trgovino, lahko kupcem ponudite tako nižjo ceno distribucije, kot tudi večjo fleksibilnost. Hkrati pa svojim strankam omogočite, da paket prevzame takrat, ko ima čas in na mestu, ki ji ustreza.

Kako poteka prevzem in plačilo na GLS Paketomatih?

Prevzem na GLS Paketomatu je dejansko opravljen v nekaj sekundah. Prejemnik lahko plačilo poravna s svojo plačilno kartico.

“Na teden GLS postavi tudi do 9 GLS Paketomatov, kar v praksi pomeni, da trenutno razpolagajo že z 12.540 predalniki, kjer lahko spletni kupec prevzame svoj paket oz. ga v primeru neustreznosti vrne pošiljatelju.”

Kako pa lahko spletni kupec opravi plačilo v primerih, ko mora poravnati kupnino?

V primerih, ko mora prejemnik za prevzem plačati, je to na GLS Paketomatu omogočeno s plačilno kartico. Postopek prevzema paketa s plačilno kartico je, kot smo že omenili, zelo enostaven in hiter. Če gre za paket z odkupnino, paketomat enostavno vodi uporabnika skozi celoten postopek plačila. Vratca GLS Paketomata se po opravljeni transakciji odprejo. Prevzem pa je za uporabnika popolnoma brezplačen.

Kako prodati več z GLS Paketomati?

GLS Paketomat služi tudi kot pospeševalec prodaje pred vašo trgovino oz. poslovno zgradbo, kjer kupec lahko opravi nakup? V kolikor GLS stoji pred vašo poslovalnico, ga lahko uporabite tudi kot orodje pospeševanja prodaje. Zaradi lokacije, neposredno pred vašim vhodom v poslovalnico ali trgovino, se število potencialnih kupcev v vaši bližini poveča, kar lahko vodi v t.i. impulzivne nakupe pri vas. Ker pa Paketomat v takem primeru nosi tudi ime vašega trgovine, si s tem zagotovite tudi večjo prepoznavnost in oglaševanje med prejemniki paketov.

Investicijo in izvedbo postavitve Paketomata v celoti prevzame in izpelje GLS. Trgovci pa morate poskrbeti le za: 

  • prostor (biti morate lastnik zemljišča ali imeti soglasje, da prostor lahko oddate)
  • dostop do elektrike (220V vtičnica) in
  • dostop do Paketomata 24/7.

Kako lahko pripomorete k bolj trajnostni logiki okolja?

Z vzpodbujanjem strank, da se poslužujejo GLS Paketomatov lahko vsak od nas prispeva k bolj trajnostni logistiki, saj omogočajo manj prevoženih kilometrov za dostavo od spletne trgovine do končnega prejemnika.Pri visoki količini dostav je lahko prispevek vsakega od nas k ohranjanju okolja in manjšemu ogljičnemu odtisu, nepredstavljiv. Poleg tega s postavljanjem Paketomatov na fotovoltaiko dodatno prispevamo k trajnostnemu razvoju. Paketomat na fotovoltaiko namreč za svoje delovanje ne potrebuje električne energije, saj se napaja z energijo sonca.

Poglejte si, kako enostavna je uporaba GLS Paketomatov – tukaj!

Poskrbite, da bodo tudi vaši spletni kupci izbrali najbolj praktično, časovno ugodno in priročno rešitev prevzema paketov z izdelki vaše spletne trgovine. GLS Paketomati so rešitev v kroničnem pomanjkanju časa, s svojimi lokacijami pa poskrbijo tudi za boljše poslovanje vaše spletne trgovine. Dvojna zmaga s prihrankom časa!

VAS ZANIMA GLS REŠITEV?

Pustite vaše kontaktne informacije in sporočilo (neobvezno) spodaj, mi pa vas bomo povezali z GLS, v najkrajšem možnem času.

S pošiljanjem podatkov potrjujete, da se strinjate s Splošnimi pogoji. Nameni obdelave, način hrambe in varovanja osebnih podatkov ter vaše pravice so opisani v Pravilih o zasebnosti.