Katera oblačila iščejo spletni kupci v prvih dneh leta?

Sezona zimskih aktivnosti in nizkih temperatur je tu in ponavadi si potrošniki v tem trenutku že pospešeno ogledujejo ustrezne izdelke oblačil in obutve tudi na spletu. Zanimivo je dejstvo, da je aktualen čas za izpostavitev ponudbe zimskih oblačil pravzaprav obdobje vseh mesecev, saj se kupci odločajo za nakup skozi celotno letno obdobje. Ne le, da kupujejo oblačila, ki jih potrebujejo v trenutku iskanja, njihovo pozornost pritegnejo tudi izdelki prihajajočih sezon.

Slovenski spletni uporabniki med oblačili na spletu najraje nakupujejo v podkategoriji ženskih oblačil, visoko pa so uvrščeni so tudi modni dodatki. Tako je skoraj šestina vseh povpraševanj, namenjena – kopalkam. Priložnost za oglaševanje, izpostavljenost ter pravočasno opaženost vseh spletnih trgovin z oblačili je torej velika, spletni trgovci pa morate biti z omenjenimi aktivnostmi prisotni že nekaj mesecev pred vrhom iskanj posameznih kosov oblačil.

Kopalke in pohodni čevlji?

A kako se vedejo spletni kupci v letu 2023, ko se pravzaprav nismo še niti zares srečali s pravo meteorološko zimo, ki bi nam prinesla do kosti segajoče nizke temperature? Bodo spletni kupci kljub trenutno bolj pomladnim temperaturam izkoristili ugodne ponudbe oblačil? Bodite pripravljeni in poskrbite za pravočasno izpostavljenost svojih izdelkov v kategoriji oblačil in obutve na Ceneje.si – kjer vas bodo spletni kupci opazili v zaključni fazi svojega nakupa.

Trenutno je povpraševanje po ženskih pohodniških čevljih najvišje, saj se spletni kupci odločajo in iščejo najustreznejšo ponudbo zase najbolj intenzivno od januarja pa vse do marca. Nakupni interes za pohodniško opremo se nekoliko umiri šele v aprilu in maju. 

Ženske pohodnice trenutno prisegajo na blagovno znamko Merrell, sledita ji Salomon in Quechua, med priljubljenih TOP pa se je uspelo uvrstiti tudi blagovnima znamkama Salewa in Kilimanjaro.

Najpopularnejše izbire slovenskih potrošnic, ki svoj prosti čas rade preživljajo v naravi in pohodih pa so letos ženski pohodni čevlji vodoodporni ženski pohodniški čevlji MERRELL MOAB FST, ženski pohodniški čevlji iste blagovne znamke MERRELL – CROSSLANDER, QUECHUA ženski topli vodoodporni srednje visoki pohodniški čevlji SH100 X-WARM, SALOMON ženski pohodni čevlji Tech AMPHIB 4 in JACK WOLFSKIN ženski pohodni čevlji Vojo 3 Texapore Low W Tarmac.

Povpraševanje po ženskih kopalkah se začne vsako leto vzpenjati v januarju in v mesecu februarju doseže prvi, manjši vrh. Seveda se spletni kupci v večji meri odločajo za nakup kopalk med mesecem majem in septembrom, a vendarle lahko spletni trgovci dobršen del kupcev zajamete prav sedaj – v prvih mesecih leta. Potrošnice se očitno ne branijo dobrih kupčij, nove kopalke potrebujejo tudi zaradi celoletne rekreacije ali sprostitve v pokritih bazenih, zato poskrbite, da najdejo prav vaše izdelke.

TOP izdelki v 2023 – Ženske kopalke

V prvih dneh leta 2023 spletni kupci že iščejo naslednje kopalke: ženske enodelne kopalke NABAIJI KAIPEARL, ki bodo poskrbele za oblikovanje postave, ženske enodelne kopalke Agatha Pagi, med TOP 5 izbir pa so se v tem tednu uvrstile tudi  kopalke Kefalonia, Saint Lucia ter enodelne ženske kopalke Dubai.

Med blagovnimi znamkami kopalk so trenutno najbolj priljubljene: Nabaji, Olaian, Retro, Obsessive in znamka priljubljenih športnih kopalk – Speedo.

Poznavanje ključnega trenutka, ko se bo interes kupcev pokazal z večjim številom poizvedovanj, ogledov ter pridobivanju dodatnih informacij, je izrednega pomena za spletne trgovce, ki želijo ponuditi natanko tisto, kar kupec želi ‒ v pravem trenutku! Ker veste, kdaj je zanimanje za nakup oblačil na spletu največje, se lahko pravočasno pripravite na najučinkovitejše oglaševanje in ustrezno vodenje zalog. Prehitite konkurenco! Spodbudite kupce k nakupu s svojo izpostavljenostjo. Kontaktirajte prodaja@ceneje.si in pridobite vse informacije, ki jih potrebujete za uspešno izpostavljenost vaših izdelkov.