Veste, kakšne priložnosti vam v tem trenutku odpira kategorija gradbeništva?

V januarju se trgovcem s področja gradbeništva obeta povišanje povpraševanj. Podatki iz portala za primerjalno nakupovanje Ceneje.si, ki temeljijo na podlagi več kot 859.000 iskanj mesečno, razkrivajo, kdaj je pravi čas, da kupce nagovorite z vašo ponudbo.

V začetku lanskega leta smo na podlagi 130.000 povpraševanj v kategoriji gradbeništva zabeležili kar 92,8 % rast celotne kategorije v primerjavi z enakim obdobjem lani. Vas zanima, katere so top 3 kategorije, ki v bodo januarju letos imele najvišji skok v povpraševanju?

Januar 2018: Sanitarna keramika, elektrotehnične komponente, elektro material

V začetku novega leta razmišljamo o prenovi doma. V obdobju od januarja do marca smo se Slovenci posvečali predvsem prenovi kopalnice, saj so uporabniki portala Ceneje.si največkrat povpraševali po izdelkih iz kategorij sanitarna keramika, ki je v primerjavi s prejšnjim letom zraslo za 182 %. Dve kategoriji, v katerih beležimo visoko rast sta, še elektrotehnične komponente in elektro material.

gradbenistvo-1Vir: Interni podatki Ceneje.si, 2017 – 2018.

Vrh povpraševanja po sanitarni keramiki bo v januarju!

V sklopu analize nakupnega vedenja potrošnikov, smo pripravili napoved dviga povpraševanja po posameznih podkategorijah v kategoriji gradbeništva. Potrošniki najpogosteje nakupujejo izdelke iz omenjene kategorije v obdobju od januarja do marca. V začetku letošnjega leta bodo potrošniki največ nakupovali izdelke iz naslednjih 5 kategorij:

  • sanitarna keramika,
  • elektrotehnične komponente,
  • elektro material,
  • lepila, tesnila in mase,
  • pleskarski pribor.

top-5-gradbenistvo

Vas zanima več?

Preberite tudi: