Tokrat smo se odločili, da prikažemo podatke o utežeh, saj so zelo zanimive zaradi lanskega nepredvidljivega leta. Tako vidimo neverjetno rast povpraševanja po utežeh v Sloveniji ravno v času prvega lockdowna, marca in aprila, ko so bili fitnesi seveda zaprti. Drugi vrh povpraševanja zaznavamo oktobra, v drugem lockdownu. Zaradi uveljavljanja drugačnih ukrepov se v podatkih za Hrvaško opazi manjša razlika. Aprila je bila sicer tudi na Hrvaškem zelo podobna situacija kot pri nas, oktobra pa ne zaznamo rasti, saj so na Hrvaškem fitnesi obratovali vse do decembra. Ko so decembra vse zaprli, pa spet vidimo, da se graf začenja vzpenjati.

Kot kaže, je tako Slovencem kot Hrvatom zelo pomembno aktivno življenje, zato so si fitnese naredili kar doma.

V preteklih štirih tednih so slovenski kupci največ kupovali set uteži iz gusa 10 kg, PRIDE enoročno palico za uteži, SPARTAN set uteži z ročkami 50 kg, LiveUp utežno ročko 15 kg ali 20 kg ter KINETA komplet uteži s palico BODIFIT PLAY. Na Hrvaškem pa so očitno bolj priljubljene dumbell uteži in palice, tako med TOP 5 najbolj iskanimi izdelki najdemo naslednje: plastic dumbells 2×5 kg, nastavljive enoročne uteži Insportline 3-10 kg, komplet uteži in palic Insportsline 50 kg, set palic + uteži Insportline Pumpstar 2-20 kg ter Plastic dumbell 4 kg.

Pri top znamkah vidimo, da tako v Sloveniji kot na Hrvaškem 4. mesto zaseda znamka Capital Sports. Prva 3 mesta v Sloveniji zasedajo Spartan, Pride in Liveup Sports. Na 5. mestu pa je znamka Tunturi. Na Hrvaškem na prvih 3 mestih opažamo znamke Insportline, Bodysculpture, VidaXL, na 5. mestu pa Fitmotiv.

Če vas zanima več, ali bi si želeli pridobiti vpogled v omenjeno kot tudi katerokoli drugo kategorijo, nam pišite na podpora@ceneje.si e-mail naslov. Tukaj smo, da vam pomagamo bolje poslovati, zato ne odlašajte 🙂