Povpraševanje po šolskih torbah in nahrbtnikih je bilo vedno predvidljivo – vrh je doseglo avgusta, tik pred začetkom šole. To kažejo tudi spodnji grafi – tako za Slovenijo kot Hrvaško. Rast se prične že junija, vrh zaznavamo avgusta, septembra, s pričetkom šole, pa povpraševanje spet začne padati.

Zagotovo si bo čez nekaj časa zanimivo ogledati podatke za letošnje leto, saj pričetek šole ni bil to, česar smo bili vajeni do sedaj.

V preteklih štirih tednih smo opazili povpraševanje po različnih šolskih torbah. TOP izbira slovenskih potrošnikov je bil ADIDAS črni nahrbtnik LINEAR CORE BACKPACK, takoj za njim pa šolska torba na kolesih PINK DOG, DAKINE nahrbtnik WNDR PACK 18l, šolska torba na kolesih LOVE ter SPIRIT šolska torba set 6/1 COSMO 02.

Pri hrvaških potrošnikih je videti, da je bilo tokrat veliko povpraševanja po otroških nahrbtnikih, saj le-ti zasedajo vseh prvih 5 mest.

Tudi pri blagovnih znamkah lahko opazimo razhajanje med slovenskimi in hrvaškimi potrošniki. V Sloveniji prvo mesto zaseda blagovna znamka DAKINE, sledijo pa ji STREET, ADIDAS, ABC in SPIRIT. Na Hrvaškem pa je zadnje štiri tedne najbolj priljubljena znamka HERLITZ, za njo pa TARGET, ABC, VIDAXL in REAL MADRID.

Vas zanima bolj podroben vpogled o omenjeni kategoriji, mogoče katera druga država ali pa popolnoma druga kategorija? Pišite nam na podpora@ceneje.si in pomagali vam bomo po naših najboljših močeh.