Na največjem regijskem primerjalniku cen Ceneje.si smo tokrat za vas zbrali najpomembnejše podatke, ki razkrivajo sezonske trendeanalizo vedenja kupcev in vaše konkurence v kategoriji Bazeni. Izvedeli boste, kdaj je pravi čas za predstavitev svoje ponudbe kupcem. Ali imate v svoji ponudbi najbolj priljubljene blagovne znamke bazenov in katere demografske skupine spletnih uporabnikov si jih pred nakupom najpogosteje ogledujejo? Preberite v nadaljevanju …

Na primerjalniku cen Ceneje.si lahko spletni trgovci v podkategoriji Bazeni izpostavite svoje produkte in blagovne znamke. Preverite, kakšne možnosti oglaševanja in povečanje vaše prisotnosti na trgu ter posledično višje konverzije vam lahko omogočimo.

Na sezono prodaje bazenov močno vplivajo vremenski dejavniki

Slovenski potrošniki začnejo razmišljati o nakupu bazenov, ob katerih bi lažje prenašali ekstremne poletne temperature, že spomladi. Pretekla leta smo opazili, da se je zanimanje za nakup začelo opazno dvigovati že takoj v prvem mesecu ekstremno visokih temperature ter sončnih dni. Enkrat je bil prvi mesec, v katerem smo zaznali dvig tako že aprila, spet drugo leto zaradi dolgotrajnejšega slabega vremena ‒ šele junija.

Maja ekstremno povečanje števila iskanj bazenov

V zadnjih treh letih je mogoče opaziti ekstremen porast zanimanja za bazene v mesecu maju, zato je izjemno pomembno, da trgovci pripravite in oglašujete svojo ponudbo ‒ pravočasno, nekaj tednov ali mesecev prej.

Zanimanje za nakup bazenov za domačo uporabo iz leta v leto raste. Na Ceneje.si vsako leto zaznavamo občutno večje povpraševanje po bazenih, kot smo ga zaznali leto poprej. V letu 2020 tako napovedujemo do 432 % rast glede na letno povprečje.

Koliko Slovenci plačajo za vodno oazo v zavetju doma?

V preteklem letu so si Slovenci najpogosteje ogledovali bazene s povprečno ceno 1.168 €, saj je bil med navečkrat ogledanimi tudi bazen višjega cenovnega razreda. Med najbolj iskanimi so bili bazeni blagovne znamke Intex, med TOP 20 se je namreč znašlo kar 16 njihovih izdelkov.

Najbolj iskan bazen Intex PRISM FRAME

Bazen, ki so si ga slovenski potrošniki v pripravljanju na obdobje visokih temperatur največkrat ogledovali na spletnih straneh, je bil v letu 2019 bazen Intex PRISM FRAME 26784 NP s povprečno ceno 175 €.

Top 5 blagovnih znamk bazenov v preteklem letu

Slovenski navdušenci nad domačimi bazeni so po podatkih Ceneje.si v letu 2019 najpogosteje iskali informacije o bazenih blagovne znamke Intex, ki je kraljevala med TOP znamkami bazenov. Sledile so ji Planet Pool, Bestway, Zodiac in Steinbach.

Demografske zanimivosti iskanj v kategoriji Bazeni

Med kupci bazenov rahlo vodijo moški, teh je namreč slabih 53 %, žensk pa dobrih 47 %. Predstavniki starostne skupine od 35 do 44 let so tisti, ki predstavljajo skoraj 45 % vseh potrošnikov, ki se zanimajo za nakup bazenov. Nekaj manj ‒ 20 % je potrošnikov med 45. In 54. letom ter manj kot 15 % kupcev med 55. In 64. letom. Najmanj interesa za nakup lastnih bazenov je mogoče zaznati med mlajšimi, ki so stari od 25 do 34 let.

VPIŠITE SVOJO TRGOVINO

Objavite svoje izdelke na ceneje.si in izboljšajte prodajo!

Pridružite se več kot 400 zadovoljnim spletnim trgovcem, ki predstavljajo svojo ponudbo v 12 glavnih blagovnih skupinah. Z objavo izdelkov v ustrezni kategoriji predstavite svojo ponudbo pravim potrošnikom, ki prav v tistem trenutku raziskujejo te izdelke in se nahajajo v zaključnih fazah nakupnega procesa.

POSTANITE CERTIFIED SHOP

Pridružite se spletnim trgovinam, ki jim kupci najbolj zaupajo

CERTIFIED SHOP® je edina oznaka v Sloveniji, ki temelji na treh najpomembnejših elementih spletnega nakupovanja: Preverjena mnenja kupcev, skladnost s tehničnimi in pravnimi standardi ter analiza skritega kupca
Pridobite mnenja kupcev in izboljšajte svojo uporabniško izkušnjo že zdaj!

OGLAŠUJTE NA CENEJE.SI

Nagovorite več kot 1.000.000 ljudi, ki so v nakupnem procesu

Spletnim trgovcem ponujamo urejen kanal, na katerem lahko konkurirajo na bolj transparenten način. Naše skrbno strukturirane kategorije vam pomagajo doseči prave uporabnike in na spletno stran pridobiti kakovosten promet z visoko stopnjo konverzije.