Pri povpraševanju potrošnikov po pametnih urah in merilcih beležimo v zadnjih letih konstantno rast. Ti mali prenosni računalniki, ki jih priročno nosimo kar na zapestju, nam omogočajo nadgradnjo naših mobilnih telefonov. Dejstvo je, da nam poleg enostavnega dostopa do mobilnih aplikacij, predvajanja glasbe, navigacije ali brezstičnega plačevanja ponujajo še več zanimivih funkcij, ki jih pametni telefoni ne premorejo. Tako lahko posameznik s tovrstno pametno napravo spremlja tudi svoj srčni utrip, cikle spanja ter športne aktivnosti.

Na Ceneje.si zaznavamo vsakoletni prvi manjši dvig povpraševanja v spomladanskih mesecih, ko se zaradi vremensko ugodnejših pogojev gibanja na prostem poveča število rekreativnih športnikov. Drugi, podoben porast je mogoče opaziti v zadnjih poletnih ter prvih jesenskih mesecih.

Trenutno lahko vidimo, da se nahajamo najvišjem vrhu povpraševanja po tovrstnih elektronskih napravah, ki traja vse od meseca novembra do februarja in skoraj dvakrat preseže letno povprečje povpraševanja po pametnih urah in merilcih. 

Zakaj interes potrošnikov po nakupu pametnih ur narašča?

Amadej Grošelj, produktni vodja za razvoj analitičnih orodij na Ceneje.si pripisuje konstantno povečanje povpraševanja potrošnikov po pametnih urah in merilcih po splošno znani visoki stopnji športne aktivnosti Slovencev: “Ti izdelki so postali nek nov “must-have” gadget, kar kaže na ažurnost spletnih kupcev pri spremljanju digitalnih trendov in novih izdelkov. Novejši modeli tako stalno dosegajo TOP pozicije pri povpraševanju.”

Spletni kupci stalno iščejo nove kanale in ugodne ponudbe na spletu. Ravno to jim omogočamo na Ceneje.sipri nas prihranijo čas iskanja želenega izdelka ter z izbiro najugodnejše ponudbe – tudi svoj denar. Ob pregledu najbolj priljubljenih kategorij različnih blagovnih segmentov smo opazili, da se je povpraševanje v kategoriji pametnih ur in merilcev – ohranilo v največji meri med vsemi ostalimi kategorijami – v primerjavi z enakim obdobjem lani.

Katera pametna ura je izbranka slovenskih potrošnikov?

V preteklem letu so Slovenci najpogosteje povpraševali po pametni uri blagovne znamke HUAWEI Watch GT 2 Pro. Na vrhu lestvice so bile ure enakega modela, potrošniki pa so se najraje odločali med črno, belo in sivo barvo. Med TOP 10 izbirami so se znašle tudi: GARMIN pametna ura VIVOACTIVE 4S, belo-zlate in črne barve, pametna zapestnica Mi Band 5 blagovne znamke XIAOMI, pametna ura GARMIN VIVOMOVE 3S, XIAOMI pametna ura IMILAB Smart Watch KW66, črna ter pametna ura SAMSUNG Galaxy Watch (SM-R800).

Pametne ure in merilci tako ostajajo TOP izbire za obdarovanje v prazničnih mesecih, dosegle pa so tudi status zlate elektronske stalnice, h kateri se zatekajo tako športni navdušenci, potrošniki, ki skrbijo za svoje telo ter posvečajo spremljanju svojih dejavnosti več časa, kot tudi ljubitelji novih elektronskih naprav in digitalnih novosti. Povpraševanje kaže na podoben trend tudi v prihodnosti.