Ali prodajate v svoji spletni trgovini foto opremo ali mobilne telefone? Za vas imamo prave informacije, ki jih enostavno morate poznati!

Podatki z največjega slovenskega portala za primerjalno nakupovanje Ceneje.si temelijo na podlagi več kot milijon mesečnih obiskov kupcev, odkrivajo sezonske trende, obnašanje kupcev in konkurence.

Podatki vam odkrivajo, kdaj je pravi čas, da vašim kupcem predstavite svojo ponudbo ali da prodajate izbrane blagovne znamke in proizvode, ki jih vaši kupci največ iščejo. Enako velja za cenovne razrede.

Najprej je treba upoštevati, da nakupi v kategorijah mobilnih telefonov in foto opreme ne temeljijo na čustvih. To niso impulzivni nakupi. Kupci v omenjenih kategorijah točno vedo, kaj si želijo. Želijo najti najboljše razmerje med ceno in kakovostjo.

Kaj vse spada pod foto kategorijo?

Pod kategorijo foto smatramo: digitalne fotoaparate, foto opremo, spominske kartice in čitalce ter video kamere. Podrobneje so to baterije za fotoaparate, bliskavice, daljnogledi, digitalni foto okvirji, filtri in konverterji, foto papir, objektivi, stativi, torbice, compact flash (CF), memory stick (MS), kamere s pomnilnikom / spominsko kartico, športne kamere, baterije za video kamere, dodatki za video kamere, D-SLR fotoaparati in kompaktni digitalni fotoaparati.

Ali veste, katere so najbolj priljubljene blagovne znamke v Sloveniji?

V Sloveniji so blagovne znamke GoPro, Nikon, Sony, Canon in Fujifilm tiste, ki so med kupci najbolj priljubljeni v lanskem in letošnjem letu, glede na podatke iz Ceneje.si.

TOP 5 BLAGOVNIH ZNAMK 2018/2019


Izvor: Ceneje.si

Vas zanima, kateri je najbolj priljubljen izdelek? Na prvem mestu najdemo GOPRO akcijsko kamero Hero5 Black s povprečno ceno 356,70 €.

Povprečne cene TOP 5 blagovnih znamk se gibljejo med 86 – 610,30 €.

Če veste, kdaj kupci največ iščejo foto opremo, takrat je čas za AKCIJO! To pa bo …

AKCIJA? Kaj to pomeni za vas? V nadaljevanju vam razkrivamo, kdaj kupci največ kupujejo foto opremo. Se sprašujete, kaj vam bodo ti podatki? Zadostuje le, da imate to informacijo? Seveda ne! AKCIJA pomeni, da morate začeti z oglaševanjem, še preden kupci začnejo nakup. Če vaša konkurenca ve, kdaj je pravi čas za prodajo, bo izkoristila vse možnosti, da vas prehiti. Prehitite tokrat vi njih!

Lani smo v Sloveniji beležili rast povpraševanj v juniju, največ povpraševanj po foto opremi bilo v avgustu, medtem ko je najmanj potrošnikov o foto opremi razmišljalo v mesecu aprilu. Vse to pomeni, da je zdaj pravi čas, da se pripravite za oglaševanje!

Platforme, kot je Ceneje.si, s poznavanjem trendov in stanja na trgu, pomagajo dvigniti vašo rast. Na voljo pa so vam tudi naši strokovnjaki, ki vam lahko pomagajo s svetovanjem, kako oblikovati najboljši oglaševalski plan, v katerem formatu in na katerih kanalih.

Mobilni telefoni – katere blagovne znamke prodajati / kaj kupci največ iščejo?

V kategorijo mobilnih telefonov spadajo: prenosni in pametni telefoni, telefoni, baterije in polnilci za avtomobile, ovitki, etuiji in torbice, prenosni bluetooth zvočniki in slušalke, zaščitne folje in drugi dodatki.

Kateri so najbolj iskane blagovne znamke in njihove povprečne cene v Sloveniji, glede na podatke Ceneje.si?

V Sloveniji so blagovne znamke Samsung, Huawei, Apple, Xiaomi i JBL tiste, ki so jih kupci največ iskali v lanskem in letošnjem letu. Najbolj priljubljen telefon pa je HUAWEI P20 Lite 4GB/64GB DS.

Na začetek sezone vpliva – novo šolsko leto!

Glede na podatke iz portala Ceneje.si (oglejte si spodnji graf) vidimo, da povpraševanje po mobilnih telefonih začne rasti julija, dvojno povečanje pa pričakujemo v avgustu. Razlog je v tem, da se z novim šolskim letom večina staršev odloča za nakup novega telefona za svoje otroke. Rast se nadaljuje vse do novembra in doseže vrhunec v božičnem obdobju. Takrat lahko pričakujete tudi največje popuste.

Izognite se nevidnosti, postanite TOP on TOP!

Jasno je, da če v času sezone niste prisotni na pravem kanalu ali nimate dovolj informacij, kako doseči kupca, postanete nevidni. Vendar v tem niste sami – vse kar morate narediti je, da vprašate za pomoč. Ukrepajte pravočasno in se oglasite našemu strokovnjaku na: janez.lipec@ceneje.si.

Vas zanima več?

Preberite tudi: