5 Razlogov, zakaj morate obiskati Ecommerce Day 2019

Tehnologija nam je omogočila dostop do učenja, mreženja in sodelovanja. Do vsega tega pa lahko pridemo preko različnih virov, kot so: videoposnetki, webinarji, podcasti, blogi, tutoriali in videokonference, ki so nam trenutno dostopni, bolj kot kadarkoli prej. Je torej vredno naš denar in čas porabljati za osebno udeležbo na konferencah? Težko vprašanje, z zelo enostavnim odgovorom: Da, vredno je. Predstavljamo vam 5 razlogov, zakaj morate nujno rezervirati karte in priti na konferenco.

1. Razširjanje mreže poznanstev

Glavna korist sodelovanja na konferenci? Možnost mreženja. Platforme, kot so mail ali  Skype so lahko odlične za trenutno komunikacijo, kadar pa je govora o pomembnih poslovnih odločitvah, o novih podvigih ali vzpostavljanju poslovnih odnosov, nič ne more nadomestiti osebnega pogovora, na štiri oči.

Družbeni mediji nam lahko pomagajo, da ostanemo povezani – vendar le pri ljudeh, ki jih poznamo tudi osebno. Težko pa je razširiti svoje omrežje poznanstev preko spleta. Po drugi strani lahko na konferenci srečate že poznane obraze, ki vas lahko spoznajo z novimi. Kar je najpomembneje, pri osebnem stiku si lahko ustvarite boljši vtis o osebi in izkoristite svojo karizmo, da dobite posel, ki ga nikakor ne bi mogli skleniti preko maila ali Skype sestanka.

Posel, kot vemo, ustvarjajo ljudje. Samo osebno imate priložnost, da zgradite trajen ugled vas in vašega podjetja. In ne pozabite, na konferenci ne boste le vi iskali drugih ljudi, temveč bodo tudi drugi ljudje iskali vas.

2. Izstopite iz vsakodnevne rutine

Kljub temu, da ste oseba, ki se odlično znajde v vsakodnevni rutini, je vedno dobro, da preizkusite kaj novega. Če počnete iste stvari iz dneva v dan, na enak način, tvegate, da pristanete na avto-pilotu. Morda ste učinkoviti – vendar zanemarjate ustvarjalnost in inovativnost. Stopite iz pisarne, prekinite z rutino, opazujte druge strokovnjake z vašega področja in si postavljajte drugačna vprašanja. Morda se sliši težko, vendar se bo izplačalo. V svojo pisarno se boste tako vrnili s svežimi idejami in še večjo osredotočenostjo.

3. Vzemite si čas in se poglobite

Kako pogosto se prijavite na spletni seminar in na koncu v njem sploh ne sodelujete? ”Res bom gledal posnetke”, si mislite. Dnevi pa minevajo, roki prihajajo in odhajajo in webinar se počasi izgubi v vašem nabiralniku, ki je tako ali tako zasut z ostalimi ”nujnimi” nalogami.

Na konferenci ni opravičil in ni možnosti, da bi vas motil tisti ”nujen” mail, na katerega je potrebno odgovoriti ali sestanek, ki se ga morate udeležiti. Ko ste prisotni na konferenci, si lahko resnično vzamete čas za razvoj svojih spretnosti in se poglobite v vsebino.

Poslušate lahko teme, o katerih ste se vedno želeli učiti, vendar za njih nikoli niste imeli časa. Razvijate lahko svoje poklicne sposobnosti. Med odmorom imate priložnost govoriti z ljudmi in slišati, o čem se pogovarjajo predstavniki vaše panoge. To je vaš čas: pametno ga izkoristite in vlagajte vase – v profesionalnem in osebnem smislu.

4. Poiščite rešitve za vse vaše boleče točke v poslovanju

Morda niste edini, ki se sooča s posebnim izzivom v svoji panogi. Poleg tega si s tem, ko ste zaprti v svoji pisarni in gledate konkurenco, ki vas prehiteva, dajete lažen vtis, da se z določenimi problemi srečujete samo vi.

Udeležite se prave konference, ki vam bo dala odgovore na vprašanja, ki si jih zastavljate in zagotovo boste doživeli vsaj en ”Heureka!” trenutek, ko boste spoznali, da niste sami in da za vaše težave obstaja rešitev.

Morda bo to veliko razodetje, z različnimi pogledi na problem. Med pogovorom s strokovnjakom na dogodku boste morda odkrili, da obstaja nova tehnologija, ki lahko pripomore k reševanju vaših bolečih točk. Med mreženjem na hodniku, pa boste morda ugotovili, da so vprašanja, s katerimi se srečujete, skupna tudi drugim vašim kolegom.

Zagotovo pa drži ena stvar: Dokler sedite sami v svoji pisarni, ne boste nikoli našli prave rešitve.

5. Dobili boste informacije, ki jih resnično potrebujete, lepo zapakirane samo za vas

Danes vam različni brskalniki lahko ponudijo vse informacije, ki jih potrebujete. Pravzaprav vam nudijo celo preveč informacij. Priznajmo si: nihče nima zares časa, da bi pregledal vse članke in naslove, da bi našel ravno tisti podatek, ki bi resnično pomagal posamezniku in njegovemu podjetju. Kako torej odpravimo to prenasičenost in poiščemo članek, ki nam zagotovi vse potrebne informacije?

Na pravi konferenci, dobite vse najnovejše in najbolj bistvene informacije: najboljše prakse, izzive, trende in rešitve za točno tiste teme, ki so pomembne za vas – vse na enem mestu.

Ne zapravljajte časa za iskanje dragocenih vsebin: bodite samo na pravem mestu ob pravem času. Zato ne čakajte in se prijavite tukaj >>

Konferenca Ecommerce Day 2019

Konferenca v Sloveniji poteka že osmo leto zapored, hkrati pa bo ob največjem dogodku ecommerca v regiji potekala tudi edinstvena slovesnost podelitve nagrad najboljših spletnih trgovcev v Sloveniji za leto 2019.

Na konferenci 14. 11. 2019 v Marmorni dvorani na Gospodarskem razstavišču, v Ljubljani, pričakujemo več kot 300 domačih in tujih udeležencev. Program je sestavljen iz predavanj TOP strokovnjakov iz celotne regije, panelov in mrež.

Imate priložnost izvedeti, kako zagotoviti 3-kratno povečanje konverzij, kako dvigniti AOV za 30 % in kako do kar 20 % večjih prihodkov.

Razširite svoje znanje, poiščite rešitve in tudi sami podelite lastne inovativne ideje. Ključne in koristne informacije. Pomen digitalnih tehnologij, primeri prakse, trendi in izzivi, v katero smer gre ecommerce v Sloveniji ter še več odličnih tem (kot so logistika, plačilni sistemi, kako povečati promet …)

Vse to vas čaka na enem mestu – na Ecommmerce Day 2019! Zato ne odlašajte in se prijavite >>