Sezona prodaje hladilnikov je na slovenskem tržišču trenutno v teku. Ne glede na to, ali govorimo o hladilnikih z ali brez zamrzovalnika, se sezona začne na začetku maja, vrhunec pa doseže v sredini avgusta.

Naši podatki iz največjega slovenskega portala za primerjalno nakupovanje Ceneje.si, ki temeljijo na skoraj 500.000 iskanjih, razkrivajo sezonske trende, kako se kupci obnašajo, kaj dela konkurenca v primerjavi z vami, kdaj je pravi čas, da kupcem predstavite vašo ponudbo, katere blagovne znamke kupci največ iščejo in tudi v katerem cenovnem razredu.

Prav tako analiza za leto 2018 kaže, da so povprečne cene hladilnikov najnižje ravno v glavni sezoni povpraševanja.

Upoštevati je treba, da se povprečne cene ob koncu leta povečujejo, povpraševanje po hladilnikih pa pada in to celo za dvakrat. Zato je ključno, da pravočasno pripravite svojo strategijo. Če v času sezone niste na pravem kanalu ali nimate dovolj informacij, kako doseči kupce, postanete nevidni.

V nadaljevanju spoznajte, kako biti NA VRHU – vidni, prepoznavni in z večjim prometom…

Portal Ceneje.si vam pomaga pri vseh težavah, ki se pojavljajo v praksi, med katerimi so najpogostejši:

 • Nizka prodaja
 • Nepoznavanje sezon in trendov kupcev
 • Preveč kanalov za oglaševanje
 • Premalo kakovostnega prometa na spletni strani
 • Premalo kupcev, ki so v zadnji nakupni fazi – nakup

Njim je uspelo! Povečali so svoj del na tržišču za 3,4 % v roku enega meseca!

Spletni trgovec, ki se ukvarja s prodajo hladilnikov, se je na nas obrnil z naslednjo težavo: imel je nizko prodajo, premalo prometa na svoji spletni strani, ne blagovna znamka ne spletna trgovina nista bili dovolj prepoznavni, poleg tega, pa je imel premočno konkurenco. S pridobitvijo potrebnih podatkov se je odločil za mesečno marketinško kampanjo na portalu, ki ga mesečno obišče MILIJON kupcevCeneje.si!

V manj kot enem mesecu se je njegov delež na trgu povečal za 3,4 %! Razlog za to je, ker znamo v Ceneje.si prikazati vaše oglase točno tistim, ki se zanimajo za vaše proizvode ali storitve. To pomeni, da bodo v vašo spletno trgovino prišli samo tisti kupci, ki so pripravljeni na nakup!

TOP 10 najbolj iskanih blagovnih znamk v Sloveniji, ki jih morate oglaševati, da bi vaši kupci prišli v vašo spletno trgovino:

 1. GORENJE
 2. BEKO
 3. VOX
 4. SAMSUNG
 5. BOSCH
 6. CANDY
 7. ELECTROLUX
 8. LIEBHERR
 9. KLARSTEIN
 10. SMEG

Prehitite konkurenco in ne zamudite priložnosti za največji učinek oglaševanja, ki je na voljo spletnim trgovcem v Sloveniji! Na največjem slovenskem portalu za primerjalno nakupovanje – Ceneje.si vas pričakuje milijon potencialnih kupcev mesečno!