Potrošniki potrebujejo nove pnevmatike še pred nadaljnjimi podražitvami

Podražitve, inflacija, višji stroški na vsakem koraku in ob vsakem nakupu – s tem se trenutno sooča prav sleherni slovenski potrošnik. Kako je s cenami celoletnih in zimskih pnevmatik, ki jih v teh dneh potrošniki pospešeno iščejo na spletu? Lahko pričakujemo spremembo cen tudi tukaj? Približuje se namreč 15. november, ko se bo začelo obdobje obvezne zimske opreme, ki bo trajalo vse do 15. marca.

Vsakoletni trend kaže, da se sezonsko povpraševanje po celoletnih in zimskih pnevmatikah začne strmo vzpenjati konec meseca avgusta ter doseže absoluten vrh v oktobru. A letos lahko pričakujemo, da se bo ta vrh premaknil že na zadnje dni septembra, saj se potrošniki pospešeno in zanesljivo pripravljajo na obdobje težjih finančnih razmer.

Po podatkih AMZS so se cene pnevmatik v primerjavi s preteklim letom že povišale za 15 %, kar proizvajalci utemeljujejo z dvigom cen surovin, višjimi proizvodnimi stroški in stroški transporta.  Mnogi potrošniki v pričakovanju prihodnjih podražitev že mrzlično iščejo dobre in ugodne ponudbe na Ceneje.si. Poleg podražitev omenjenih pnevmatik, se enako obeta tudi vulkanizerskim storitvam, kar bo predčasno pripravljenost in lov na ugodne ponudbe potrošnikov le še povečalo.

V luči vseh podražitev in inflacije je vse to seveda pričakovano, a na trgu prodaje pnevmatik bo letos zmagal tisti, ki bo pripravljen – kako se lahko pripravite spletni trgovci?

Potrošniki se dobro informirajo pred nakupom in odlična izpostavljenost ter predstavitev izdelkov tam, kjer jih išče največ spletnih kupcev v zadnji fazi nakupnega procesa – je odgovor na prihajajočo sezono pnevmatik, ki bo letošnje leto nekoliko drugačna kot pretekla leta.

Obrnite se torej pravočasno na podpora@ceneje.si in prejmite vse informacije o možnostih objave vaše ponudbe celoletnih in zimskih pnevmatik ter oglaševalskih možnostih, ki vam bodo pospešile spletno prodajo. Spletni kupci se letos za nakup odločajo prej, zato ne izgubljajte dragocenega časa in predstavite svojo ponudbo.

Najpopularnejša blagovna znamka zimskih pnevmatik je v letošnjem letu pri slovenskih potrošnikih tradicionalno priljubljena znamka –  SAVA. Zvestobo omenjenim pnevmatikam dodatno potrjuje dejstvo, da se je med TOP 5 izbir spletnih kupcev v letu 2022 uvrstilo kar 5 Savinih zimskih pnevmatik! Povpraševanje po omenjenih pnevmatikah je torej izrazito največje, sledijo pa še blagovne znamke: CONTINENTAL, KUMHO, BRIDGESTONE in HANKOOK.

Najpogosteje pa so potrošniki povpraševali po zimski pnevmatiki SAVA 205 / 55 R16 91H Eskimo HP 2 m+s, sledile pa so: pnevmatika Sava Eskimo S3+ ( 205/55 R16 91T) in zimske pnevmatike SAVA 205 / 60 R16 92H Eskimo HP2, SAVA 195 / 65 R15 91T ESKIMO S3+ MS in SAVA 175 / 65 R14 82T ESKIMO S3+ MS.

Vas zanima več, želite prehiteti konkurenco in pravočasno predstaviti svojo ponudbo spletnim kupcem, ki iščejo dobro ponudbo pnevmatik? Pišite nam na podpora@ceneje.si e-mail naslov. Tukaj smo, da vam pomagamo še bolje poslovati, zato ne odlašajte!