EuroBasket, Svetovno prvenstvo v odbojki, kolesarske dirke, kot sta Tour the france ali španska La vuelta, štart novih nanizank ter nadaljevank v mesecu septembru in preživljanju več časa doma, saj so se poletni dopusti zaključili – vse to občutno zaniha povpraševanje po televizijskih sprejemnikih navzgor. Kaj mislite, kaj bo letos botrovalo nakupu televizorjev? Na Ceneje.si smo pripravili kratek vpogled v dosedanja nihanja in trende povpraševanja.

Trendi zadnjih let kažejo, da potrošniki pri procesu nakupa televizijskega sprejemnika izbirajo med LED in LCD tehnologijo. LCD televizorji so trenutno cenovno ugodnejši od LED televizorjev in predvsem lažji, zato jih je lažje namestiti na steno, kar si potrošniki pogosto zaželijo. Imajo pa daljši odzivni čas, nekoliko ožje vidne kote in ne prikazujejo barv tako natančno kot LED televizorji, ki danes prevladujejo na trgu.

Največji interes za nakup TV-jev potrošniki običajno začnejo izkazovati v mesecu septembru, vrh pa povpraševanje doseže v novembru ter začne vidno upadati šele meseca februarja. Letos so se potrošniki zaradi že omenjenih odmevnih športnih dogodkov za raziskovanje ponudbe LED in LCD televizorjev odločili nekoliko prej kot pretekla leta, trend dviga povpraševanja po omenjenih televizijskih sprejemnikih se je pojavil namreč že v avgustu.

In kako boste spletni trgovci poskrbeli za svoje spletne kupce? Ponudite jim, kar iščejo, kjer to najraje iščejo – na Ceneje.si. Če vas zanima več, ali bi si želeli pridobiti vpogled v omenjeno kot tudi katerokoli drugo kategorijo, nam pišite na podpora@ceneje.si e-mail naslov. Tukaj smo, da vam pomagamo bolje poslovati, zato ne odlašajte. 

Videti je, da tako kot prejšnja leta, na lestvici najbolj priljubljenih blagovnih znamk televizorjev, med Slovenci še vedno kraljuje znamka SAMSUNG. Sledita ji PHILIPS in HISENSE in tako ohranjata enak položaj prvih TOP 3 blagovnih znamk. Med 5-imi najbolj priljubljenimi je prišlo do spremembe le na četrtem mestu, kjer se je letos znašel VIVAX, enako kot lani pa mu sledi LG.

Tudi med TOP izbirami slovenskih potrošnikov letos prednjačijo LED/LCD televizorji blagovne znamke SAMSUNG, saj so bili med 5-imi najbolj povpraševanimi izdelki – kar 3 televizorji omenjenega branda. Med najpopularnejše izbire sta se uvrstila še televizorja znamke PHILIPS.

Ujemite torej jesenski val povpraševanja slovenskih potrošnikov po televizorjih in jih izpostavite na naši platformi za primerjalno spletno nakupovanje. Spletni kupci, ki so prisotni na Ceneje.si so v zadnji fazi nakupa, izkoristite trenutek, ko iščejo pravi televizor zase in jim predstavite svojo ponudbo – naj izberejo ravno vaš izdelek!