Dvig povpraševanja po letnih pnevmatikah se v Sloveniji vsako leto začne že nekaj tednov pred iztekom zakonsko določenega obdobja uporabe zimskih pnevmatik. Kupci začnejo pospešeno raziskovati ponudbo že v mesecu februarju, vrh zanimanja pa zaznavamo v marcu. V lanskem letu je bil ta vrh opazen v celotnem mesecu, prejšnja leta pa v prvih dneh marca. Izkazan interes za nakup ostane visok kar štiri mesece, saj opažamo upad šele proti mesecu juniju.

Povsem razumljivo je, da se trend povpraševanja po letnih pnevmatikah na Hrvaškem nekoliko razlikuje od našega. Tako začne povpraševanje vidno naraščati že konec januarja in februarja, a vrh doseže šele v mesecu aprilu, torej kar mesec dni za slovenskim trendom, kar sovpada tudi z zaključkom zakonsko določena obdobja uporabe zimskih pnevmatik, na Hrvaškem je to 15. april. Maja zaznavamo občuten upad zanimanja, junija pa se povpraševanje spusti na raven pred dvigom.

V preteklem mesecu smo na Ceneje.si opazili, da se je povpraševanje po letnih pnevmatikah določenih blagovnih znamk občutno povečalo. Tako so se med TOP 5 najbolj iskanih brandov minulega meseca uvrstile znamke: Sava, Continental, Goodyear, Kumho in Bridgestone. Mendtem ko so si na Hrvaškem sledile takole: Hankook, Uniroyal, Sava, Continental in Bridgestone.

Med posameznimi produkti znotraj blagovnega segmenta letnih pnevmatik pa se je na vrhu priljubljenosti v Sloveniji znašel naslednji izdelek:
CONTINENTAL letna pnevmatika 235 /45 R17 ContiSportContact 3 XL FR SSR-RFT. Sledili sta: NANKANG 205 /55 R16 94V Sportnex AS-2 XL in SAVA 225 /45 R17 91Y INTENSA UHP 2 FP. Hrvati pa so najpogosteje iskali pnevmatike GOODYEAR Wrangler AT ADVENTURE XL 225/70 R16 107T Ofroad, HANKOOK 205 / 55 R16 91V K115 in PIRELLI Cinturato P7 215/55 R17 94V.

Če vas zanima več, ali bi si želeli pridobiti vpogled v omenjeno kot tudi katerokoli drugo kategorijo, nam pišite na prodaja@ceneje.si e-mail naslov. Tukaj smo, da vam pomagamo bolje poslovati, zato ne odlašajte 🙂