Na Ceneje.si in Shopper’s Mind zaznavamo povečanje povpraševanja po električnih kolesih od meseca februarja pa vse do julija, vrh zanimanja po tovrstnih športnih pripomočkih pa je najbolj opazen v mesecu maju. Lansko leto je bilo zaradi izrednih razmer in omejitev malce drugačno kot pretekla leta, saj se je vrh povpraševanja zaradi odloženih nakupov zamaknil za kar nekaj mesecev, najvišje povpraševanje smo tako v 2020 opazili v mesecu avgustu.

Pri naših sosedih Hrvatih je bilo mogoče opaziti skoraj 2-kratno povečanje povpraševanja po električnih kolesih glede na preteklo leto. Sezona je trajala vse od februarja do oktobra, vrh pa je bil v letu 2020 v juliju, medtem, ko smo v minulih letih lahko opazili kar 2 vrhova povpraševanja po tovrstnih kolesih – spomladi (maja) in v poletnih mesecih (avgusta).

Slovenski potrošniki so v zadnjih 4 tednih najpogosteje povpraševali po električnem kolesu Xiaomi Himo C26. Sledila so mu naslednja TOP iskana kolesa: CRUSSIS električno kolo E-CROSS 7.6 (baterija 522Wh), Head TERNI E7000 električno kolo H20302, CRUSSIS električno kolo E-LARGO 8.6-S BAFANG (630Wh) in CRUSSIS električno kolo E-GORDO 1.6-S (baterija 630Wh).

TOP znamke električnih koles v zadnjem mesecu v Sloveniji pa so: CRUSSIS, XIAOMI, HEAD, DEMA in APOLLO.

Naši podatki pa na Hrvaškem kažejo malce drugačno sliko, tam so namreč v preteklih tednih najpogosteje iskali zložljivo električno kolo JD Bug e-bike | 142004 EK16. Sledila so mu kolesa: Nilox E Bike X1, Torpado E-City Apollo T245, Nilox E Bike X5 in Legnano City E-Bike 52 E-City Basil Gent.

TOP blagovne znamke električnih koles, po katerih v zadnjem mesecu povprašujejo hrvaški potrošniki, pa so: APACHE, NILOX, TORPADO, JD BUG in XIAOMI.

Če vas zanima več, ali bi si želeli pridobiti vpogled v omenjeno kot tudi katerokoli drugo kategorijo, nam pišite na prodaja@ceneje.si e-mail naslov. Tukaj smo, da vam pomagamo bolje poslovati, zato ne odlašajte 🙂