smind-2016-ambient-54-1

Dober mesec po zaključku tekmovanja Shopper’s Mind Spletni trgovec leta 2016 smo zbrali izjave prejemnikov prestižnih ecommerce nagrad o tem, kakšno dodano vrednost jim prinaša iniciativa Shopper’s Mind – sMind in kakšen je njen vpliv na pospeševanje razvoja spletne trgovine v Sloveniji. V nadaljevanju preverite, zakaj morate vsi, ki delujete na ecommerce področju, obvezno spremljati portal sMind.si in kako vam lahko pridobljena znanja pomagajo še izboljšati vaše poslovne rezultate.

1nadan.si (The Shopper’s Mind Category Award, Group purchases)

Shopper’s Mind je odlična iniciativa, ki opozarja na vse trende v spletni prodaji in s tem pomaga k razvoju boljših poslovnih praks.

extremevital.si (The Shopper’s Mind Category Award, Sports Equipment)

Shopper’s Mind vidimo kot projekt, ki bo pripomogel k večjemu zaupanju kupcev v spletne trgovine, da bodo kupci preko spleta več in še raje kupovali.

gizzmo.si (The Shopper’s Mind Category Award, Telco & Mobile, The Shopper’s Mind Omnichannel Award)

Projektov, kot je Shopper’s Mind, pri nas primanjkuje, v tujini pa so stalna praksa in veliko bolj pogosti. Lepo je, da se vsaj enkrat na leto “smetana” spletnih trgovcev zbere na večjem dogodku in med seboj deli najboljše trende in ugotovitve iz preteklega leta. Le tako lahko vsi skupaj dvignemo razvoj spletnega nakupovanja na naših tleh na tisto raven, na kateri bi vsi želeli biti.

Gizzmo.si: Preko projektov, kot je Shopper’s Mind, lahko vsi skupaj dvignemo razvoj spletnega nakupovanja na naših tleh  na tisto raven, na kateri bi vsi želeli biti.

licila.si (The Shopper’s Mind Cross-Border Award)

Vidi se, da so zadeve pri Shopper’s Mind zastavljene profesionalno in na visokem nivoju z veliko dodane vrednosti, predvsem skozi sveže vsebine. Profesionalnost dokazuje tudi vsakoletna konferenca, na kateri se podelijo de-facto najbolj zveneče oz. relevantne nagrade v Sloveniji na tem področju.

mercator.si (The Shopper’s Mind Committee Award)

Shopper’s Mind predstavlja svetovni trend na področju spodbujanja razvoja rešitev v spletni prodaji. Je glas stroke, ki tolmači glas kupcev oz. uporabnikov. V tem smislu združuje spletne trgovce v njihovih prizadevanjih biti vedno boljši.

mimovrste.com (The Shopper’s Mind Category Award, Web Shopping Mall)     

Shopper’s Mind je vsekakor dobrodošla novost v tem prostoru. Pričakujemo, da bo ta projekt pripomogel k večji ozaveščenosti slovenskih spletnih trgovin o dejavnosti spletne prodaje in z njo povezanimi ATL/BTL aktivnostmi.

Mercator.si: Shopper’s Mind je glas stroke, ki tolmači glas kupcev oz. uporabnikov.

polna-kahlica.si (The Shopper’s Mind Newbie Award)

Projekt Shopper’s Mind vidimo kot dodatno pomoč za nas ponudnike in vsekakor tudi pomoč kupcem pri izbiri, kje izdelek kupiti. V tem projektu smo v 2016 sodelovali že drugo leto in odziv starih ter novih kupcev je fenomenalen. Prednost se kaže predvsem v zaupanju kupcev, zato projekt v celoti podpiramo.

silux.si (The Shopper’s Mind Category Award, Automoto)

Zagotovo je takšen projekt na področju razvoja spletne trgovine v Sloveniji in tudi širše zelo dobrodošel, sploh za »začetniške« spletne trgovine, ki na ta način dobijo veliko potrebnih informacij ter vpogled v izkušnje ostalih spletnih trgovin v Sloveniji. Slednje so dejansko najbolj dragocene in se iz njih vsi največ naučimo.

vitapur.si (The Shopper’s Mind Category Award, Home & Garden)

Za razvoj ecommerca in spletnega marketinga v Sloveniji je projekt, kot je Shopper’s Mind, vsekakor potreben. Tako kot na drugih področjih je tudi tu nujno, da se redno in ažurno piše o trendih, dobrih praksah v ecommercu ter, nenazadnje, na konferenci “pregleda in predebatira” rešitve in dobre prakse v Sloveniji.

Vitapur.si: Tako kot na drugih področjih je tudi v ecommercu nujno, da se redno in ažurno piše o trendih ter dobrih praksah, zato je projekt Shopper’s Mind vsekakor potreben.

zoohit.si (The Shopper’s Mind Category Award, Pets)

Menim, da ima tovrstni projekt pozitiven učinek na razvoj spletnega trga v Sloveniji, saj podjetje pridobi objektiven vpogled v tehnično analizo poslovanja in mnenje kupcev. Na ta način ugotovi, kje so potrebne izboljšave za uspešno nadaljnje poslovanje.

Vas zanima več?

Preberite tudi: