Koncept skladiščenja blaga je časovno in prostorsko determiniran.

Skladišča so bila v preteklosti namenjena skladiščenju večjih količin blaga pozicioniranega na paletah. Sama frekventnost izdaje blaga je bila nizka, enostavna so bila za vodenje – tako operativno kot tudi kadrovsko. Podjetja so bila izpostavljena lokalni konkurenci, imela so redne in lojalne kupce, zadovoljne s standardno kakovostjo.

Z uveljavljanjem spletnih trgovin na globalnem nivoju, danes med spletnimi trgovci poteka tekmovanje na vseh nivojih poslovanja. V času dostave, ki ga ponujajo svojim kupcem, v ponujenih dodatnih storitvah, kakovosti produktov in njihovi prezentaciji. Zaloge so bile optimizirane in minimalizirane, odpreme blaga dosegajo visoke frekventnosti in so manjšega obsega. Konkurenca je globalna in kupci so zahtevni.

Skladišča se skozi čas adaptirajo trendom, ki narekujejo njihovo funkcionalnost in obliko. Vedno večkrat se klasična skladišča preoblikujejo v distribucijska in ta lahko ponudijo tudi visoko razvito informacijsko in operativno tehnologijo ter na ta način omogočajo optimizacijo stroškov ter izboljšano uporabniško izkušnjo končnih prejemnikov blaga. Nadalje lahko govorimo tudi o razliki med fulfillment storitvijo, ki pa se je z vse večjim razmahom spletnih trgovin nujno dopolnila z e-commerce fulfillment storitvijo. Ta za razliko od klasične fulfillment storitve proces od naročila do dostave kupcu, še dodatno optimizira in pospeši. Ključna je integracija operacijskih sistemov med spletno trgovino in fulfillment centrom. GLS Slovenia v isti pravni osebi nastopa kot skladiščnik in distributer vaših produktov in vam zagotavlja naprednejši e-commerce fullfilment center, ki hitreje in bolj kakovostno sprovede proces.

Kaj mi lahko ponudbi GLS. fulfillment center:

 • lahka E-commerce integracija sistema
 • možnost SameDay dostave za Ljubljano z okolico
 • možnost organiziranih vračil
 • izredno dobra mednarodna distribucijska mreža
 • izjemno kratek tranzitni čas (naročila prevzeta do 21. ure zvečer, v dostavi naslednji delovni dan, tako za področje Slovenije kot tudi za Hrvaško, Avstrijo in Italijo)
 • mednarodne pošiljke dostavljene v 48 urah
 • specializirani za B2C dostavo
 • transparentne cene
 • skladiščenje in distribucija na eni lokaciji (podjetjem, ki se odločijo za fulfillment service nudimo nižjo ceno distribucije)
 • hramba blaga v na to primernih specializiranih prostorih
 • popolna sledljivost poslanih paketov
 • popolne informacije o razpoložljivi zalogi
 • manj poškodb paketov zaradi pravilnega pakiranja
 • možnost nabave materiala za embaliranje
 • dostopni tudi za majhne spletne trgovce z zelo majhnim številom artiklov

Če tovrstno vodenje prepustite fulfillment centru, se lahko vi posvetite rasti in napredku svojega podjetja, pri tem pa ponudite višjo kakovost storitve svojim kupcem in optimizirate stroške. Če tovrstno vodenje prepustite GLS Slovenia pa ste pridobili še dodatno prednost, saj pri GLS ne moremo govoriti o klasičnem fulfillment centru, ki blago preda naprej naslednjemu členu v verigi: distributerju. Fulfillment centri so v veliki meri zelo odvisni od distribucijskih podjetij, ki zaključujejo dobavno verigo. V primerjavi z ostalimi fulfilment centri v Sloveniji, ki morajo vaše pakete izročiti distributerju, GLS Slovenija na isti lokaciji v Ljubljani, poskrbi za pripravo vaših paketov ter jih direktno pošlje na sortirni trak v centralno skladišče – HUB, jih stehta in pošlje naprej v dostavo. Pridobite izboljšane možnosti pošiljanja in bistveno hitrejšo dostavo, ki vsekakor pomembno vpliva na popolno izkušnjo vaše stranke. Navedeno predstavlja veliko konkurenčno prednost. Zaupajte GLS Slovenia: drugačni, fleksibilni in bolj osebni.

Vas zanima več podrobnosti, kako vam GLS. lahko pomaga?

Izpolnite kratek obrazec, mi pa vas kontaktiramo v najkrajšem možnem času.

S pošiljanjem podatkov potrjujete, da se strinjate s Splošnimi pogoji. Nameni obdelave, način hrambe in varovanja osebnih podatkov ter vaše pravice so opisani v Pravilih o zasebnosti.