[#STL2018] Malinca.si: “Ključne so zadovoljne stranke”

14. novembra se je na konferenci Ecommerce Day 2018 zaključilo največje regijsko ecommerce tekmovanje Spletni trgovec leta 2018.

Spletna trgovina malinca.si je osvojila nagrado v kategoriji Hrane in pijače, Category Award Food & Beverage. Nastja Kramar iz malinca.si ocenjuje, da so ključne za zmago: “Zadovoljne stranke in nova spletna trgovina, ki smo jo lansirali januarja.

Spletni trgovec leta 2018, Ecommerce Day 2018

Več o viziji spletne trgovine malinca.si, izzivih v kategoriji hrane in pijače in o tem, kako se ecommerce področje razvija v Sloveniji, si preberite v intervjuju.

Kakšna je vizija razvoja vaše spletne trgovine za leto 2020?

Spletno stran želimo razvijati v smeri, da bo čim bolj enostavna in pregledna za uporabo. Da se bodo stranke znašle in da bo zaključek nakupa čim bolj enostaven. Predvsem fokus posvečamo in bomo tudi v prihodnje mobilni verziji spletne trgovine. Popravke in dopolnitve delamo na podlagi testov, še posebej koristni za razvoj so testni nakupi obstoječih kupcev, ki jih opazujemo med nakupovanjem. Razvoj gre tudi v smeri čim bolj personalizirane ponudbe za posameznika.

Ecommerce Day 2018
Kakšni so največji izzivi spletne prodaje v kategoriji, v kateri prodajate izdelke?

Največji izziv je vedno večja konkurenca. V ponudbi imamo izdelke po katerih raste povpraševanje, prav tako se veča prodaja zdrave prehrane in naravne kozmetike na spletu. Posledično je tudi konkurenca vedno večja. Poleg tega je velik izziv oglaševanje, saj je veliko trigger besed iz naše branže prepovedanih s strani Googla ali Facebooka.

Kateri so po vašem mnenju 3 ključni trendi, ki bodo zaznamovali razvoj ecommerce področja v prihodnjih 5 letih?

Potencial vidim in zaznavam v personalizaciji ponudbe za vsakega posameznika. Mi veliko delamo tudi na mobilni verziji spletne trgovine, ker trend kaže, da bo v roku nekaj let po naših ocenah 90 % nakupov na Malinicini spletni trgovini preko mobilnih telefonov. Vsekakor narašča potencial promocije izdelkov s pomočjo influencerjev, blogerjev.

“V roku nekaj let bo po naših ocenah 90 % nakupov na Malinicini spletni trgovini preko mobilnih telefonov.”

Spletni trgovec leta 2018, Ecommerce Day 2018
Kakšen je pomen ecommerce področja v Sloveniji?

Ecommerce je v Sloveniji na visokem nivoju in v trendu s svetovnimi smernicami. Najboljše slovenske spletne trgovine se po kvaliteti lahko kosajo z najboljšimi na svetu. Odlično je to, da ljudje vedno bolj zaupajo nakupovanje na internetu, še posebej če gre za slovensko spletno trgovino. Prodaja preko spleta je v panogi prehrane in naravne kozmetike v zadnjih 5 letih nenehno v porastu, ker je super za razvoj ecommerca na našem trgu.

Vas zanima več?