[#STL2018] Bigbang.si: “Trgovec, ki bo najbolje razumel želje in potrebe zasedenih posameznikov, bo rastel”

14. novembra se je na konferenci Ecommerce Day 2018 zaključilo največje regijsko ecommerce tekmovanje Spletni trgovec leta 2018. Spletna trgovina bigbang.si je osvojila nagrado v kategoriji Nakupovalnih centrov, Category Award Web Shopping Mall. Več o tem, kaj je bilo ključno za zmago, kakšna je vizija podjetja in kako se ecommerce področje razvija v Sloveniji, si preberite v intervjuju z Matevžom Peserlom, vodjo marketinga v Bigbang.si.

Spletni trgovec leta 2018, Ecommerce Day 2018
Kaj je bilo po vašem mnenju ključno za vašo zmago na izboru Spletni trgovec leta 2018? Kaj vas razlikuje od konkurence?

To, da smo že drugo leto zapored zmagovalci na izboru Spletni trgovec, je plod mlade in kreativne ekipe, ki se neprestano izobražuje na področju spletne trgovine in nova znanja ter ideje implementira v namene njenega razvoja. Razvijalci spletne trgovine ustvarjajo sinergijo z vsemi deležniki in znajo prisluhniti trendom, ki do nas prihajajo iz tujine. Smo trgovec z več kot 20 tisoč izdelki in s tem ustvarjamo široko paleto izbire za prav vsakega kupca. Verjamemo, da naši kupci obiskujejo našo spletno stran tudi zaradi raznolike vsebine, ki jo najdejo pod produkti, in zaradi dodatnih posnetkov lastne produkcije, ki so objavljeni pod nekaterimi izdelki (kot so posnetki uporabe izdelkov, posnetki top lastnosti, info članki itd.).

Big Bang v Sloveniji predstavlja cenjenega in zaupanja vrednega trgovca, ki se je skozi leta dobrega in kvalitetnega dela v srca ljudi usedel kot velikan, ki vedno ponuja nekaj novega in s svojimi dodatnimi storitvami ustvaril nepozabno ter celovito nakupovalno izkušnjo. Menimo, da je naša spletna stran holistična, a še vedno ne dovolj, da ne bi mogla biti še boljša, zato stremimo k izboljšavam, ki bodo spletno nakupovanje še olajšale.

Spletni trgovec leta 2018, Ecommerce Day 2018
Kakšna je vaša vizija razvoja vaše spletne trgovine za leto 2020?

Spletno stran si želimo še bolj optimizirati in nakupovanje iz naslonjača narediti še hitrejše ter enostavnejše. Stremimo k temu, da bo spletna trgovina www.bigbang.si na prvem mestu, ko bodo kupci iskali informacije o izdelkih. Prav tako s strateškimi spremembami stremimo k razvoju in rasti spletne trgovine, ki se bo do leta 2020 kosala s prodajo v fizičnih trgovinah.

Spletni trgovec leta 2018, Ecommerce Day 2018
Kakšen je pomen ecommerce področja v Sloveniji?

Spletno nakupovanje pridobiva v Sloveniji vedno večji pomen. Prosti čas je dobrina in prav vsi si želimo, da ga izkoristimo na najbolj produktiven in efektiven način, kar nam omogoča prav spletno nakupovanje. V prihodnosti bo ecommerce moral voditi do kvalitetnejšega izkoristka prostega časa, ki nam ga dandanes vedno bolj primanjkuje. In trgovec, ki bo najbolje razumel želje in potrebe zasedenih posameznikov, bo rastel.

Vas zanima več?