[INFOGRAFIKA] 6 od 10 internetnih uporabnikov že redno nakupuje preko spleta!

Raziskava spletnega nakupovanja Shopper’s Mind 2017-2018 je pokazala, da je pogostost spletnega nakupovanja v Sloveniji in v sosednji Hrvaški že izredno visoka. Hrvati spletno nakupujejo nekoliko bolj intenzivno od Slovencev, na obeh trgih pa obstaja še velik potencial za rast obsega različnih izdelkov, ki jih nakupujemo preko spleta.

V Sloveniji redno spletno nakupuje že 60 odstotkov uporabnikov interneta, v sosednji Hrvaški še več, kar 77 odstotkov. V obeh državah je delež tistih, ki še nimajo izkušenj s spletnim nakupovanjem, zelo nizek. O pogostosti nakupovanja na spletnih kanalih govori tudi podatek, da je okrog 60 odstotkov vprašanih v Sloveniji in na Hrvaškem nazadnje spletno nakupovalo v zadnjem mesecu dni.

» » Razkrivamo 3 ključne trende, ki vplivajo na razvoj spletne trgovine v Sloveniji

Na slovenskem trgu se je takšna frekvenca nakupovanja v zadnjih dveh letih stabilizirala, medtem ko na Hrvaškem še vedno opažamo porast glede na pretekla leta. Na obeh trgih obstaja še velik potencial za rast števila različnih kategorij, v katerih potrošniki spletno nakupujejo.

Vas zanima več?

Poglejte tudi: