Običajno zanimanje za klimatske naprave v Sloveniji začne naraščati maja, a zanimanje se lahko tudi nekoliko spreminja zaradi razlik v vremenskih razmerah določenega leta ali pa specifičnih situacij, kakršno je bilo pandemično leto, kjer smo Slovenci pokazali konzervativno in enotno povpraševanje po klimah skozi skoraj celotno leto. S pomočjo podatkov lahko vidimo, da zanimanje za klime slovenskih potrošnikov začne naglo naraščati že maja, vrh pa doseže junija. Upadanje pa opažamo julija in avgusta.

Zadnje štiri tedne so slovenski potrošniki najpogosteje iskali klimo Diloc Sky + WiFi upravljanje 3.3kW, temu pa so sledile ToyoTomi klimatska naprava NOBURU 3.5 kW Wi-FI, MITSUBISHI MUZ-MSZ-HR25VF, COOPER&HUNTER CH-S12FTXQ + WI-FI in klimatska naprava MITSUBISHI MSZ-HR35VF/MUZ-HR35VF.

Na Hrvaškem pa so povsem drugačne TOP izbire. Prva je GREE GWH18QD 52kW, notranja. Sledile pa so ji: VIVAX klima ACP-12CH35AEXI R32 INVERTER 3.52/3.81 KW A++ (57185419), klimatska naprava HISENSE CA35YRO1G, GREE GWH12AAB – Bora economical 35KW za 35m2 A++ Wi-Fi R32 i VIVAX inverterska klimatska naprava Cool ACP-09CH25AEQI.

Top brandi najbolj iskanih klimatskih naprav preteklih 4 tednov v Sloveniji so bili MITSUBISHI, DILOC, DAIKIN, COOPER &HUNTER ter ALPHA, na Hrvaškem pa GREE, VIVAX, MITSUBISHI in DAIKIN.

Če vas zanima več, ali bi si želeli pridobiti vpogled v omenjeno kot tudi katerokoli drugo kategorijo, nam pišite na prodaja@ceneje.si e-mail naslov. Tukaj smo, da vam pomagamo bolje poslovati, zato ne odlašajte 🙂