Verjetno ni potrebno več poudarjati, da so se kupci že popolnoma prestavili na splet. Uporabniki so se zelo hitro prilagodili družbeni izolaciji, to pa je prineslo občutne spremembe v nakupnem vedenju. Še tistih nekaj skeptikov do online nakupov, predvsem pa do dostave v trenutni situaciji, se bo zelo kmalu prestavilo na splet. K temu pa jih lahko vzpodbudi tudi ravnanje trgovcev, ki so, kot smo videli v enem izmed naših predhodnih člankov, zelo pozitivni glede spletne prodaje. Ta bo postala skoraj da ne glavni kanal nakupovanja kot alternativa tradicionalnim kanalom.

Zato je ključnega pomena, da kot lastnik spletne trgovine ravnate pravilno in ukrepate pravočasno. Zdaj, ko so vsi potrošniki na spletu, je čas, da pri njih zgradite zaupanje. Ponudite jim, kar iščejo, in to takrat, ko to iščejo.

1. OBJAVA IZDELKOV NA NAJVEČJI PRODAJNI PLATFORMI

Z objavo izdelkov na Ceneje.si ne boste pridobili samo možnosti, da do vas pride 1.000.000 kupcev, ki mesečno obišče našo stran. Kaj je posebnost naših obiskovalcev? Vsi, ki pridejo na Ceneje.si, so v fazi informiranja in se že odločajo za nakup. Zato je dobro, da ste tam, ko morda iščejo prav vaš izdelek!

2. POVEČAJTE SVOJO IZPOSTAVLJENOST S FUNKCIJAMI PRODUCT ADS IN BIDDING ZA POZICIJO

Svojo vidnost na Ceneje.si lahko učinkovito povečate s prikazovanjem vaših izdelkov med Premium ponudbami. S pomočjo orodij Product ads in Category bidding lahko izpostavite svojo trgovino pred ostalimi trgovci, pripeljete več kupcev v vašo spletno trgovino, analizirate vpliv spremenjene pozicije in na podlagi tega število preusmeritev, optimizirate prodajo svojega asortimana izdelkov in se odločate, v katere izdelke se splača več investirati.

Vse to vam omogoča naša priznana oznaka zaupanja Certified Shop!

Za več informacij nas kontaktirajte na prodaja@ceneje.si. Z veseljem vam priskočimo na pomoč.

3. SEDAJ LAHKO BREZPLAČNO PRIDOBITE OZNAKO CERTIFIED SHOP

Oznaka Certified Shop nakazuje, da je spletna trgovina zaupanja vredna. S pridobitvijo oznake si zagotovite mesto na seznamu imetnikov mednarodne oznake ter s tem javno objavljen spletni certifikat, preko katerega lahko kupci preverijo verodostojnost vaše oznake zaupanja. Deležni boste redne analize skritega kupca s predlogom izboljšav, redne tehnične analize skladnosti spletne trgovine in analize zadovoljstva kupcev.

Ne le, da se iz dneva v dan trudimo še dodatno izpopolnjevati našo oznako, da bi uporabnikom omogočili številne prednosti in nove funkcionalnosti, v teh zahtevnih časih želimo našim Premium partnerjem stopiti naproti in jim pomagati z dodano vrednostjo. Od aprila do junija namreč omogočamo popolnoma BREZPLAČNO vzdrževanje licence Certified Shop in BREZPLAČNE dodatne funkcije Premium licence z novimi funkcionalnostmi, kot so:

  • moderiranje preverjenih mnenj, oziroma možnost odgovarjanja na mnenja kupcev,
  • prikaz mnenj v vaši spletni trgovini z uporabo Review floater box-a.

Ali ste vedeli, da po podatkih raziskave Ekonomske fakultete v Ljubljani, izvedene v letu 2019, naš certifikat lastnikom omogoča, da povpraševanje pri 2,5 % višjih cenah od primerljivih trgovcev, ki omenjenega certifikata nimajo.

4. IZKORISTITE 8 MILIJONOV PRILOŽNOSTI MESEČNO

Kaj je prednost oglaševanja na našem kanalu v primerjavi s tradicionalnim oglaševanjem, ki ga pozna vsak marketingaš? Dejstvo je, da vam omogočamo več kot 8 milijonov prikazov na vodilni platformi za primerjalno nakupovanje v regiji, Ceneje.si. Izbirate lahko med različnimi tipi oglasov, ki so prilagojeni tako za desktop kot mobile. Naše skrbno strukturirane kategorije pa vam omogočajo doseganje specifičnih ciljnih skupin in zelo učinkovito oglaševanje z doseganjem najbolj relevantnih segmentov v kategoriji.

Vas zanima, kakšna vrsta oglasa bi bila idealna za vašo ponudbo?

5. NATANČNO POZNAVANJE NAKUPNIH NAVAD IN SPREMEMB

Zavedati se je treba, da smo v času, ko se je potrebno hitro odzivati na tržne spremembe ob poznavanju sprememb nakupnih navad. Predstavljajte si, da imate popoln dostop do ključnih informacij o iskanju izdelkov za vašo spletno trgovino po kategorijah in blagovnih znamkah za pretekli mesec/teden/dan?

Sedaj je to povsem enostavno z našim novim unikatnim orodjem Brand Performance Insights!

In nazadnje – Shopper’s Mind portal, Enkraten vir aktualnih, strokovnih in koristnih informacij za uspešno delovanje spletne trgovine in podporo vaše rasti. Že skoraj desetletje izvajamo tekmovanje Spletni trgovec leta, spremljamo razvoj trgovine v okviru primarne raziskave trga Ecommerce Report ter organiziramo največjo konference o razvoju spletne trgovine Ecommerce Day v regiji.

Na tedenski ravni vam posredujemo najrelevantnejše strokovne podatke za vaše poslovanje, saj se zavedamo, da je spletno trgovanje izjemno dinamičen proces. Objavam lahko sledite na naši spletni strani ali preko naših profilov na družbenih omrežjih: Facebook, Instagram ali LinkedIN.

Da ne boste izpustili kakšne pomembne vsebine za vaše poslovanje, se prijavite na naše tedenske e-novice:

Če niste povsem prepričani, katera od 5 zgoraj možnosti bi najbolj ustrezala vaši spletni trgovini, kontaktirajte nas na prodaja@ceneje.si. Z veseljem vam priskočimo na pomoč.