Digitalna_garaza

Google je izpostavil podjetje Ceneje d.o.o., pod okriljem katerega deluje tudi znamka poslovne inteligence Shopper’s Mind – sMind, v študiji primera o tem, kako pridobivanje digitalnih znanj v okviru storitve Digitalna garaža vpliva na razvoj zaposlenih in rast podjetja.

Ceneje d.o.o. je prvo podjetje v Sloveniji, v katerem so vsi zaposleni in zunanji sodelavci v treh državah opravili vse učne programe in pridobili certifikat na Googlovi platformi Digitalna garaža. To je tudi pogoj za vse nove člane ekipe.

V Googlu so bili nad tem tako navdušeni, da so nas izpostavili kot primer odlične prakse na področju spodbujanja digitalnih znanj. V spodnjem videu izvršni direktor podjetja mag. Darko Dujič razkriva, zakaj je spodbudil vse zaposlene k pridobitvi certifikata Digitalna garaža in kako so nato nova znanja izkoristili za izboljšanje vodilnih platform za primerjalno nakupovanje v regiji ter razvoj ostalih ecommerce rešitev:

Poglejte celotno študijo primera »

Integracija digitalnih tehnologij v Sloveniji že na visokem nivoju

Pomanjkanje digitalnih veščin je eden ključnih izzivov na področju EU, saj podatki Evropske komisije kažejo, da skoraj polovica prebivalstva nima ustreznih digitalnih znanj, hkrati pa bo v prihodnosti kar 90 % delovnih mest zahtevalo takšne veščine. Slovenija je sicer že zelo razvita z vidika integracije digitalnih tehnologij, a kot pojasnjuje Metka Svetlin, direktorica marketinga Adriatics Google, po podatkih raziskave v izvedbi Delab UW več kot tri četrtine Slovencev svoje digitalne veščine ocenjuje kot zgolj osnovne. Ta znanja so bistvena za spodbujanje rasti in uspešno vstopanje na globalne trge, še posebej za mala in srednje velika podjetja. Tega se v podjetju Ceneje dobro zavedamo, zato nas je Google prepoznal kot ključno podjetje za spodbujanje znanj s področja digitalnega poslovanja v slovenskem prostoru.

O Digitalni garaži

Digitalna garaža je nova storitev za razvoj digitalnega znanja, ki sta jo skupaj razvila Google in IAB. S pomočjo brezplačne platforme uporabniki na enostaven način razumejo ključna področja spletnega poslovanja in dobijo vpogled v nove načine za nadgradnjo svojega dela ter spodbujanje rasti podjetja.

Vas zanima več?

Preberite tudi: