Tokrat smo na Ceneje.si, največjem primerjalniku cen v regiji, zbrali ključne podatke, ki jih potrebujete za pravočasno pripravo svojih marketinških aktivnosti še pred samim vrhom povpraševanja po visokotlačnih čistilcih. Oglejte si napovedano rast povpraševanja po čistilcih v letu 2020. Preverite, kateri so TOP brandi visokotlačnih čistilcev, po katerih potrošniki najpogosteje povprašujejo ter kateri je bil najbolj iskan izdelek iz omenjene kategorije v preteklem letu.

Na Ceneje.si lahko spletni trgovci, ki v svojem asortimanu že ponujate priljubljene visokotlačne čistilce ali pa o tem šele razmišljate, izpostavite svoje produkte ter blagovne znamke. Vse o možnostih pravočasnega oglaševanja in povečanjem vaše prisotnosti na primerjalniku cen ter posledično največji možni izpostavljenosti, berite naprej.

S prvimi pomladnimi temperaturami se tudi zavedanje o pomembnosti urejene okolice doma pri slovenskih potrošnikih, razumljivo, poveča. Pred nakupom naprav za urejanje okolice se o karakteristikah produkta ter cenah kupci pozanimajo na spletu, pogosto tudi na primerjalniku cen. Zato je za doseganje optimalne prodaje spletnih trgovcev in višjo konverzijo nujno, da ste v trenutku največjega interesa dobro pripravljeni in jim ponudite, kar želijo in iščejo.

Aprila in maja občutno povečanje števila iskanj visokotlačnih čistilcev

V letu 2018 in 2019 smo že v mesecu marcu zaznali dvig iskanj priljubljenih visokotlačnih čistilcev. Za pravo ponudbo, ki jo bodo kupci poiskali ravno v naslednjih dneh in tednih, in pravočasno oglaševanje izdelkov ter ostalih prodajnih in marketinških aktivnosti – se je treba pripraviti zdaj! Natančen vrh povpraševanja je seveda odvisen od vremenskih značilnosti posameznega leta, a vsekakor ga je vsako leto mogoče zaznati v mesecu aprilu in maju.

Zaradi specifičnih lastnosti, kot so: priročna visokotlačna pištola, ki je izjemno enostavna za uporabo, tlačno stikalo za upravljanje in varnost naprave ter dodatne funkcije, ki ustrezajo različnim uporabnikom ter so preproste tako za domačo uporabo kot tudi za profesionalnejše čiščenje, se povpraševanje po visokotlačnih čistilcih iz leta v leto povečuje. V letu 2020 v Ceneje.si tako napovedujemo preko 460-odstotno rast v omenjeni kategoriji glede na januar 2018. To odpira nove možnosti na trgu vsem spletnim trgovcem, ki si z ustrezno ponudbo lahko v letošnji sezoni občutno povečajo svoj tržni delež.

Koliko so slovenski kupci pripravljeni nameniti za nakup visokotlačnega čistilca?

Naši potrošniki so si v letu 2019 najpogosteje ogledovali visokotlačne čistilce in si med TOP 20 izdelki največkrat ogledali naprave s povprečno ceno 338 €. Med najbolj iskanimi znamkami je bila blagovna znamka Kärcher, saj so njihovi produkti zavzeli kar sedem najvišjih mest.

Najbolj iskan visokotlačni čistilec Kärcher K5 Full Control Home

Izdelek, ki so si ga slovenski spletni uporabniki največkrat ogledali v kategoriji Visokotlačni čistilci je bil v letu 2019 Kärcher K5 Full Control Home s povprečno ceno 326 €.

Top 5 blagovnih znamk visokotlačnih čistilcev

V preteklem letu je bila, kot smo omenili že zgoraj, najbolj priljubljena blagovna znamka visokotlačnih čistilcev ‒ znamka Kärcher. Sledile so ji: Lavor, Bosch, Elektro Machinen in Fasa.

Demografija visokotlačnih čistilcev

Zanimiv je demografski podatek, da se za nakup omenjenih čistilcev zanimajo pretežno predstavniki moškega spola, teh je namreč kar dobrih 75 %. Zanimivi pa so podatki o starostnem segmentu, ki največ svojega časa nameni čiščenju doma in okolice z visokotlačnimi napravami. Več kot 40 % jih je namreč v starostni skupini med 35. in 44. letom.