V zadnjih dnevih leta se potrošniki odpravijo še na zadnji spletni lov za dobrimi ponudbami opreme in oblačil, ki jih potrebujejo pri zimskem veselju na snežnih strminah ali ledenih ploskvah, v tem koledarskem letu. Podatki Ceneje.si kažejo, da je preživljanje mrzlih, zimskih dni na snegu med slovenskimi družinami ena pomembnejših zimskih radosti, kjer si z različnimi aktivnostmi na svežem zraku naberejo novo energijo v novem letu. 

Povpraševanje po zimski športni opremi tako začne običajno naraščati že v mesecu oktobru, ko začnejo največji navdušenci in hkrati preudarni spletni kupci iskati najugodnejše ponudbe opreme. Vrh povpraševanja vsako leto na Ceneje.si zaznavamo v decembru in januarju, nato pa se začne počasi umirjati. Letos, zanimivo, pa je bilo mogoče opazovati povečan nakupni interes po zimski športni opremi vse do meseca aprila, ponoven dvig povpraševanja pa smo na naši platformi za primerjalno spletno nakupovanje opazili že v mesecu septembru – kar je kar dober mesec prej trendi povpraševanja preteklih let.

Tradicionalno navdušenim slovenskim smučarjem so se v preteklih letih zaradi razmer pridružili tudi tekači na smučeh in ljubitelji ledenih ploskev, saj omogočajo prijetno rekreacijo, primerno za različne tipe telesne pripravljenosti in izkušnje. Zato smo tokrat za vas pripravili gibanje povpraševanja po opremi za vse tri najbolj priljubljene zimske športe slovenskih potrošnikov, najpopularnejše blagovne znamke in izdelke. 

V kolikor si želite biti v družbi izpostavljenih izdelkov z veliko vidljivostjo na platformi Ceneje.si tudi vi – kontaktirajte prodaja@ceneje.si in izvedeli boste vse, kar potrebujete za izpostavitev svojih izdelkov in uspešno oglaševanje.

Najbolj priljubljena blagovna znamka smuči med Slovenci ostaja ELAN, sledijo pa mu: HEAD, ATOMIC, FISHER in ROSSIGNOL. Slovenski potrošniki pa so v letošnjem letu največkrat povpraševali po paru smuči smučarski set za odrasle Explore Sport LS + EL 9.0 GW blagovne znamke ELAN. Med prvimi petimi izbirami pa se je še znašel set: HEAD Supershape SLR Pro + vezi SLR 7.5 in smuči za odrasle ELAN CARVE X + vezi EL 9.0 ter dva seta smuči za odrasle smučarje ELAN Element White Blue + vezi EL 9.0 GripWalk ter FISCHER smučarski set RC4 Super Race.

TOP 5 najbolj priljubljenih blagovnih znamk, na katere prisegajo slovenski tekači na smučeh so: INOVIK, FISCHER, SALOMON, ROSSIGNOL in ATOMIC. Letos pa so med spletnimi kupci najbolj priljubljeni modeli ženskih smuči za tek na smučeh INOVIK XC S 150, ženske tekaške smuči ROSSIGNOL SKI DELTA, tekaške smuči ROSSIGNOL SKI DELTA, tekaške smuči za odrasle (drsalna tehnika) FISCHER in smuči za tek na smučeh za odrasle FISCHER TWIN SKIN SPORT.

Letos se je sezona drsanja očitno začela že veliko prej kot pretekla leta, saj se je povpraševanje po drsalkah dvignilo že septembra, medtem ko smo v preteklih letih opazili povečanje nakupnega interesa še le v oktobru in novembru. Tudi spomladi so spletni kupci iskali drsalke na spletu nekoliko dlje kot v preteklosti, kar do meseca marca.

Med slovenskimi drsalci so letos TOP blagovne izbire za nakup drsalne opreme blagovne znamke: OXELO, ACRASPORT, TEMPISH, X-FACT in NILS EXTREME. Najpogosteje pa so Slovenci v letu 2022 povpraševali po ženskih in dekliških drsalkah OXELO 100, otroških drsalkah X-FACT MAGIC BOY ter OXELO PLAY 3, drsalkah OXELO FIT50 in posebnim modelom drsalk z mehkim čevljem NILS EXTREME.

Zimski športi se torej niso uklonili inflaciji in negotovi prihodnosti, športniki so se kot vedno le prilagodili in se posvetili nadomestnim športom ter se pred nakupom dobro informirajo, nakupovanju pa tudi posvetijo več časa kot pred leti. Tek na smučeh postaja vedno bolj priljubljen, prav tako drsanje, kar kaže poleg tradicionalnega smučanja na širok interes športno navdahnjenih spletnih kupcev, ki se le še krepi. Pravi čas za spletne trgovce, da se potrošnikom predstavite na Ceneje.si.