Spletni trgovec leta

Spletni trgovec leta je največje regijsko ecommerce tekmovanje, ki v organizaciji Ceneje d.o.o. in Shopper’s Mind poteka enkrat letno v Sloveniji in na Hrvaškem. V njem vsako leto sodelujejo vsi najvidnejši spletni trgovci.

Letos je o zmagovalcih v 17 tekmovalnih kategorijah odločalo 25.262 spletnih kupcev, ki so ocenili svoje zadovoljstvo, ekipa strokovnjakov, ki je opravila oceno tehnične skladnosti spletnih trgovin z EU standardi varnega nakupovanja na spletu in 20 članska mednarodna strokovna komisija.

Finalisti Spletni trgovec leta 2018

Stena slavnih

Tekmovanje je bilo prvič organizirano leta 2012, ko se je tekmovanja udeležilo 53 spletnih trgovin. Od takrat se je koncept tekmovanja, število nagrad in sodelujočih trgovin spreminjalo, glavni cilji pa so ostali enaki; spodbujanje zaupanja potrošnikov v nakupovanje na spletu, dvig prepoznavnosti sodelujočih spletnih trgovin in pospeševanje razvoja ecommerce področja. In ravno o razvoju spletne trgovine pričata tudi visok odstotek zadovoljstva z zadnjim nakupom in nizek odstotek tistih, ki nakupa na spletu še niso opravili (le 11 %).

Zadovoljstvo z zadnjim nakupom

V nadaljevanju si oglejte, katere trgovine so v prejšnjih letih zmagale v glavnih kategorijah.

2017 

Web Champion Award: gizzmo.si
Web Challenger Award: mrpet.si 

1st People’s Choice Award: polna-kahlica.si 

Committee Award: gizzmo.si 


2016

Web Champion Award: click2chic.si
Web Challenger Award: malinca.si 

1st People’s Choice Award: pikolin.si
Committee Award: mercator.si 

STL2016


2015 

Skupni zmagovalec: malinca.si 
Kategorija ‘glas ljudstva’: moje-lece.si 

STL2015


2014 

Skupni zmagovalec: mimovrste.si 
Kategorija ‘glas ljudstva’: licila.si 

STL2014


2013 

Skupni zmagovalec: printink.si 
Kategorija ‘glas ljudstva’: licila.si 

STL2013


2012 

Skupni zmagovalec: mimovrste.si 
Kategorija ‘glas ljudstva’: biroteka.si

STL2012

 

In zmagovalec Spletni trgovec leta 2018 je …

Zmagovalce v posameznih kategorijah in dobitnike 6 glavnih nagrad lahko spoznate na letošnjem Ecommerce Day 2018 dogodku, ki bo 14. novembra v Four Points by Sheraton Hotel Mons v Ljubljani.

Na konferenci bo mogoče prisluhniti priznanim mednarodnim predavateljem, med katerimi bodo Jaroslav Snajdr (The Boston Consulting Group), ki bo razkril, kakšna je naslednja stopnja razvoja ecommerce-a v CEE regiji, Ludek Drnec (DHL Express) pa bo govoril o tem, kako uspeti na mednarodnih trgih. Kaspars Drikis (RTB House) bo povedal, kako z umetno inteligenco izboljšati marketinške rezultate, Miša Živić (LeanPay) bo skupaj z Nino Rogač (iStyle) razkril, kako je plačilna rešitev izboljšala prodajo Applovih telefonov, Soria Santiago (DS Smith) bo predstavil inovacijo na področju ecommerce embalaže, Miroslav Varga (Escape) pa bo predaval o oglaševanju na spletu s pomočjo umetne inteligence. Program bo bogatejši za še 10 predavanj domačih strokovnjakov, ki bodo razkrili uspešne ecommerce prakse in rešitve.

Vas zanima več?

Preberite tudi: