Smo tik pred pustnim časom, ki predstavlja povezovalni most med zimo in enega najbolj priljubljenih slovenskih praznikov ter z njim povezanih običajev. S šemljenjem in norčavostjo, pustnimi dobrotami in rajanjem tradicionalno preganjamo pomlad že stoletja. Vsako leto se datum pusta spreminja, saj je postavljen glede na datum velike noči. Letošnja pustna sobota bo tako 18. Februarja, nedelja – dan kasneje in največji praznik za maškare – pustni torek – 21. februarja.

Slovenci uvrščajo pust med svoje najljubše praznike, saj so s temi prazničnimi dnevi povezani različni običaji, praznovanja s pustnimi dobrotami, plesi in sprevodi v maskah. Pust vidimo kot priložnost za malce norčavosti pred resnim, 40-dnevnim postom pred veliko nočjo, zato je šemljenje v tradicionalne ali sodobnejše pustne maske in kostume še vedno izjemno priljubljeno. Kupci si na spletu ogledujejo kostume že sedaj, povpraševanje po njih pa se iz dneva v dan veča.

Na Ceneje.si vsako leto opazimo velik skok v povpraševanju po pustnih kostumih približno 14 dni pred pustnim torkom. Zato se spletni trgovci pripravite in izpostavite svoje pustne izdelke – čimprej! Kontaktirajte prodaja@ceneje.si in si zagotovite ustrezno oglaševanje, ki vam bo povečalo prodajo pred norčavimi pustnimi dnevi.

V letu 2023 zaznavamo visoko povpraševanje po pustnih kostumih na vseh platformah za primerjalno spletno nakupovanje skupine Heureka, med katere spada tudi Ceneje.si. Vzpenja se že od prvih januarskih dni.

Iz podatkov povpraševanja po maskah in pustnih kostumih do tega trenutka lahko vidimo, da bi se letos odrasli Slovenci najraje našemili v kuža, otroci pa se bodo oblekli v junakinjo risanke Tačke na patrulji – Silo. Kužki so torej tudi za pusta – zakon!

Visoko na lestvici TOP najbolj priljubljenih kostumov se je znašel tudi otroški kostum Miki miška 96531, pustni kostum Elsa frozen 2 (4 – 5 let) in otroški kostum Hermione (6-8y).

Poskrbite, da bodo spletni kupci našli prav vaše kostume – oglasite se nam na prodaja@ceneje.si in se nato prepustite brezskrbni norčavosti pustnih dni!