V obdobju med marcem in junijem letošnjega leta smo zaradi spremenjene nakupovalne realnosti imeli možnost opazovati zanimiva gibanja povpraševanja v specifičnih blagovnih segmentih ter kategorijah na Ceneje.si. Natančno poznavanje trendov, ki se izjemno hitro prilagodijo nastalim razmeram, je ključno za dobro pripravljenost na trgu. Vsak spletni trgovec si želi odlične vidnosti ter pravočasne izpostavljenosti svojih izdelkov na kanalih, ki zagotavljajo najvišje stopnje konverzij. Zato tudi vi pravočasno poskrbite za svoje marketinške aktivnosti na največji platformi za primerjalno nakupovanje Ceneje.si.

KJE LAHKO OBJAVIM SVOJE IZDELKE?

Potrošniki so v prvi polovici letošnjega leta zaradi izrednih razmer pospešeno iskali izdelke v kategoriji Računalništvo, rast povpraševanja po omenjenih produktih je namreč znašala kar 151 % glede na enako obdobje v preteklem letu. Znotraj nabora omenjenih izdelkov pa je naraslo tudi povpraševanje po prenosnikih za dobrih 80 % YoY! 

Sezonski trendi za nakupe računalnikov in različnih tiskalnikov so se v preteklih letih začeli v začetku meseca novembra, v prvih dneh decembra pa dosegli vrh. Enako oziroma primerljivo sezono lahko pričakujemo tudi letos. Ob tem pa ne smemo zanemariti dejstva, da je povpraševanje po različnih vrstah tiskalnikov v prvi polovici letošnjega leta naraslo za kar 230 %! Zavedanje ljudi, da je tehnološka opremljenost domov postala nuja in ne več le izbira se kaže v rastočem povpraševanju s specifičnimi izdelki ter povečanim povpraševanjem v obdobjih, ko ljudje preživljamo večji del svojega časa za štirimi stenami, naj bo to drugi val ali pa preprosto hladnejši meseci.

Kliknite za povečavo in se s puščicami pomikajte med slikami

Na osnovi naših podatkov lahko upravičeno sklepamo, da se bo zanimanje za 3D tiskalnike ravno tako okrepilo v jesenskih mesecih, v kolikor nas ne bodo nastale razmere ob morebitnem drugem valu že prej v večji meri zadrževale v naših lastnih domovih, kjer se bomo posvečali različnim digitalnim ustvarjanjem in hobijem. 3D tiskalniki so namreč lep prikaz podaljška hobijev in umetnostnega ustvarjanja potrošnikov, ki je dobilo z digitalizirano obliko skorajda neomejene možnosti kreativnosti in produkcije, tako profesionalcev na področju industrijskega oblikovanja, arhitekture, inženirstva in konstrukcije, kot tudi ljubiteljskih ustvarjalcev, ki so 3D tiskalnike prinesli v svoj lasten dom.

Vedno ažurno stanje

Si želite spremljati ažurno stanje blagovnih znamk in iskanja izdelkov po ključnih kategorijah? Potem, klik na spodnjo sliko in izpolnite obrazec!