28. novembra se je na konferenci Ecommerce Day 2017 zaključilo največje regijsko ecommerce tekmovanje Spletni trgovec leta 2017. Spletna trgovina mrpet.si je osvojila glavno nagrado med manjšimi spletnimi trgovci, Web Challenger Award, poleg tega pa tudi nagrado v svoji kategoriji, Category Award, Pets. Kaj je skrivnost njihovega uspeha, preberite v intervjuju z Lukom Plavčakom, vodjo ecommerca pri podjetju Mimaja, ki upravlja trgovino mrpet.si.

Kaj je bilo po vašem mnenju odločilno, da ste prejeli eno od glavnih nagrad tekmovanja Spletni trgovec leta 2017?

Projekta postavitve novega spletnega mesta smo se lotili premišljeno in celostno. Uporabili smo izkušnje, ki smo jih skozi leta pridobili v maloprodaji, in črpali zakladnice znanja naših zaposlenih. Vzeli smo si čas za snovanje, pregledali dobre prakse in se poslužili pomoči strokovnjakov za uporabniško izkušnjo. Kot izziv smo si zadali svoje ključne prednosti iz maloprodaje prenesti na splet. Pri našem uspehu je odločilno vlogo odigralo zaupanje nadrejenih, timsko delo in predanost celotne ekipe.

“Stalen razvoj je še posebej pomemben na spletu, kjer se vse spremembe dogajajo hitro in imajo tudi takojšen učinek.”

Katere lastnosti vas ločijo od konkurentov? Kako skrbite za zadovoljstvo vaših kupcev?

Predvsem odnos do kupcev, odlično in iskreno svetovanje, poznavanje ponudbe in izvrstna prodajna podpora. V prvi vrsti smo ljubitelji živali. Želimo in stojimo le za tem, kar je najbolje za ljubljenčke, in ta naravnanost prežema celotno podjetje. Verjamemo, da lahko s takšnim delovanjem tudi najbolje poskrbimo za svoje kupce.

Kakšni so po vašem mnenju učinki sodelovanja v tekmovanju Spletni trgovec leta in kakšno dodano vrednost prinaša trgovcem? 

Osvojitev katere izmed nagrad trgovcem zagotovo prinaša potrditev, kupcem pa vliva dodatno mero zaupanja v blagovno znamko. Vse povratne informacije, ki smo jih pridobili s sodelovanjem na tekmovanju, cenimo in se jih trudimo uporabiti za izboljšave. Stalen razvoj je še posebej pomemben na spletu, kjer se vse spremembe dogajajo hitro in imajo tudi takojšen učinek. V stalnem razvoju in izboljšavah tako vidimo pot do dolgoročnega uspeha.

“Kot izziv smo si zadali svoje ključne prednosti iz maloprodaje prenesti na splet. Pri našem uspehu je odločilno vlogo odigralo zaupanje nadrejenih, timsko delo in predanost celotne ekipe.”

Zakaj menite, da bi se morali slovenski spletni trgovci udeležiti tekmovanja?

Prav zaradi že omenjenih informacij, ki jih spletni trgovci pridobimo na ta način, in so neprecenljiv vir znanja o tem, kje danes smo in kam še lahko gremo. Ko smo na tekmovanju uspešni, pa je veliko vredna tudi potrditev, da smo na pravi poti in da ves trud, ki ga vlagamo, tudi obrodi sadove.

Vas zanima več?