Povečano povpraševanje po bazenih vedno zaznavamo junija, a je pandemija tokrat zaznamovala tudi april, saj smo leta 2020 največje povpraševanje opazili ravno takrat. Leta 2020 smo čez celo leto zaznavali porast po bazenih kot nikoli do sedaj. Kljub temu, da je bilo junija 2019 povpraševanje večje kot katerikoli mesec v 2020, je skok v povpraševanju od aprila do junija 2020 presenetil vse. Povpraševanje je zraslo za kar 500 %.

Vzrok za takšno spremembo je bilo verjetno tudi zaprtje meja, saj so si ljudje lahko privoščili v glavnem le sprostitev na domačem vrtu. Na Hrvaškem je prikaz nekoliko drugačen. Od aprila do junija 2020 je bilo povpraševanje nekoliko večje kot 2019, medtem ko smo julija zaznali neverjetno rast, ki po navadi ni bila takšna v prejšnjih letih.

Slovenski potrošniki so v zadnjih štirih tednih najpogosteje povpraševali po malem bazenu INTEX Whirlpool Pure-Spa Bubble, sledili so mu pa bazen BESTWAY Power Steel, montažni bazen Planet Pool Easypool ter napihljiva masažna bazena Bestway Lay-Z-Spa in Lay-Z-Spa Miami AirJet.

Top znamke bazenov v Sloveniji so: Intex, Bestway, Planet Pool, Sanotechnik, SP

Hrvati so v zadnjem mesecu najbolj iskali napihljivi bazen Whirlpool Bestway Lay-Z-Spa Ibiza AirJet, Intex masažni bazen PureSpa Bubble, napihljivi bazen Whirlpool Bestway Lay-Z-Spa Miami AirJet, pravokotni bazen Intex Family II in bazen Bestway Power Steel Rectangular Pool Set.

TOP znamke bazenov na Hrvaškem so: Intex, Bestway, Marimex, Sanotechnik in Oasis.

Če vas zanima več, ali bi si želeli pridobiti vpogled v omenjeno kot tudi katerokoli drugo kategorijo, nam pišite na prodaja@ceneje.si e-mail naslov. Tukaj smo, da vam pomagamo bolje poslovati, zato ne odlašajte 🙂