V zadnjih dnevih pred zimskimi šolskimi počitnicami se potrošniki še zadnjič v letu odpravijo na spletni lov za dobrimi ponudbami opreme in oblačil, ki jih potrebujejo pri zimskih športih.

Podatki Ceneje.si kažejo, da je preživljanje februarskih počitniških dni na snegu med slovenskimi družinami ena zadnjih zimskih radosti, kjer si z različnimi aktivnostmi na svežem zraku naberejo novo energijo za uspešen spopad s pregovorno spomladansko utrujenostjo. Povpraševanje po opremi za različne zimske športe je tako v letu 2021 v primerjavi z letom poprej naraslo za 90 %.

Tradicionalno navdušenim slovenskim smučarjem so se v preteklih letih zaradi razmer pridružili tudi tekači na smučeh in ljubitelji ledenih ploskev, ki jih določene omejitve niso ovirale pri aktivnem preživljanju časa. Povpraševanje po opremi najbolj priljubljenega slovenskega športa – alpskega smučanja – je naraslo v primerjavi s tistim v 2020 za kar 207 %, potrošniki pa so za neverjetnih 397 % več povpraševali tudi po drsalkah.

V letu 2022 se odprtje smučišč kaže tudi v visokem povpraševanju po alpskih smučeh, ki ga leto poprej ni bilo mogoče zaznati. Dvig je bil v januarju 2022 (v primerjavi z enakim obdobjem v letu 2021) opazen v vseh državah vzhodne in srednje Evrope

Izjemen interes smo opazili pri spletnh nakupih smučarske opreme – povpraševanje po smučarskih očalih je YoY zraslo za 190 %, po smučarskih čeladah za 327 %, po smučeh prav tako za 327 %, po smučarskih čevljih pa za celih 329 %. 

Povpraševanje po opremi in oblačilih za zimske športe 2021 vs 2020

Zimski športi se torej niso uklonili koronskim ukrepom, športniki so se kot vedno le prilagodili in se posvetili nadomestnim športom. Tek na smučeh postaja vedno bolj priljubljen, prav tako drsanje, kar kaže poleg tradicionalnega smučanja na širok interes športno navdahnjenih spletnih kupcev, ki se le še krepi.