predstavljamo vam znamko smind

Z letom 2016 smo v podjetju Ceneje d.o.o. predstavili novo znamko poslovne inteligence Shopper’s Mind – sMind, ki predstavlja iniciativo podjetja za promocijo in razvoj znanja z e-commerce področja.

Kaj pomeni sMind?

sMind izhaja iz besedne zveze “shopper’s mind”. Osredotoča se na kupca in sodoben način nakupovanja.

“V dejavnosti spletne trgovine in internetnih storitev moramo biti napredni, kreativni in predvsem odgovorni do potrošnikov. Če bomo to razumeli, ima naša dejavnost prihodnost rasti še najmanj naslednje desetletje,” pomen osredotočanja na sodobnega potrošnika pojasnjuje izvršni direktor Ceneje d.o.o., Darko Dujič. 

sMind na enem mestu združuje različna e-commerce znanja v Sloveniji in regiji

Spletnim trgovcem, trgovcem v tradicionalnih kanalih, upraviteljem znamk in ostalim igralcem na trgu ponuja širok nabor znanja in analiz za razvoj strategij in izboljšanje poslovanja. Omogoča nadaljnji razvoj spletne trgovine ter zagotavlja korektne in zanesljive prakse spletnega nakupovanja.

Dodana vrednost znamke sMind za končnega potrošnika je prilagoditev ponudb in uporabniških tehnologij za boljšo nakupno izkušnjo in preudarno nakupovanje.

Zakaj trgovci potrebujejo sMind?

Na spletu se zadnje čase odvija zanimiva dinamika. Sodobni potrošnik se spreminja, spreminja se njegov miselni tok in njegove nove nakupovalne navade pomembno spreminjajo poslovne procese in pristope.

Trgovci se morajo hitro prilagoditi, a za slednje trendom v svetu prodaje potrebujejo prave podatke

V podjetju Ceneje že štiri leta zapored poglobljeno proučujemo sodobnega potrošnika in dobro poznamo nakupne procese, ki se odvijajo v njegovi glavi. Dostop do tega edinstvenega znanja omogoča znamka sMind. 

3 glavna področja sMind analiz

sMind omogoča vpogled v trende in dinamiko dejavnosti preko treh glavnih vsebinskih sklopov:

  •  trendi na spletnem trgu v Sloveniji in regiji
  •  prepoznavanje in nagrajevanje najboljših praks na področju spletne prodaje
  •  podatki raziskav, ki odkrivajo dinamiko nakupnega procesa sodobnega potrošnika