Bloomberg poroča, da več kot polovica Britancev (53 %) ocenjuje, da bo božično-novoletno obdobje še bolj stresno kot pretekla leta zaradi dviga cen življenjskih stroškov, 37 % pa jih pričakuje, da bodo razmere težje zaradi dolgotrajne situacije v Ukrajini. 

Temu primerno se prilagaja tudi nakupno vedenje potrošnikov, saj se bo vrh povpraševanja po darilih in ostalih izdelkih božično-novoletnega obdobja – pojavil precej prej kot pretekla leta. Čeprav se december zdi še daleč, že razmišljamo o obdarovanju – kaj bodo potrošniki letos kupil/-a za božično-novoletna darila? Ali spletni kupci sploh še prisegajo na klasična darila, kot so nogavice, sladkarije in čaj? Ali pa radi malce pobrskajo med vso ponudbo in izberejo nekaj bolj izvirnega? Kje to najdejo in kaj bodo leto sploh iskali? 

Nakupno vedenje spletnih kupcev se je torej spremenilo, sezonski trendi in vrhovi povpraševanja so zgodnejši, zato se morate tudi spletni trgovci pripraviti na zgodnejše povečano povpraševanje. Raziskava, ki so jo izvedli med britanskimi kupci, kaže, da bo pri potrošnikih najbolj priljubljeno obdobje za nakupovanje mesec oktober (kar 17 % kupcev bo takrat namreč že iskalo božična darila) in prva polovica novembra (takrat se bo božično-novoletnih nakupov lotilo že 19 % kupcev). Kot kažejo trenutni trendi bo – prvemu – sledilo še eno obdobje povečanega povpraševanja po izdelkih namenjenih božično-novoletnemu obdarovanju – 15 % potrošnikov bo namreč svoje nakupe, kot pretekla leta,  opravilo v prvem tednu decembra

Na Ceneje.si lahko spletni trgovci  izpostavite svojo ponudbo izdelkov – primernih za obdarovanje na https://darila.ceneje.si/ – edinstvenemu agregatorju najboljše spletne ponudbe daril in ostalih izdelkov, primernih za obdarovanje v času božičnih in novoletnih praznikih. 

Namen svetovalca za lažjo izbiro pravega darila na Ceneje.si je omogočiti potrošnikom in uporabnikom platforme lažje pregledovanje prazničnih ponudb v spletnih trgovinah. S prisotnostjo vaših izdelkov in veliko izpostavljenostjo, ki jo zagotavlja izjemno visok obisk (v preteklem letu je v mesecu dni spletno stran obiskalo kar 1,3 mio uporabnikov) – jih boste zlahka prepričali, da ste ravno vi prava spletna trgovina, kjer bodo dobili želeno darilo.

Darila zanjo

Ženske imajo običajno na svoji listi želja kar nekaj izdelkov ali storitev. Z izbiro enega izmed spodnjih predlogov nikakor ni mogoče zgrešiti. Razvajanja ali kozmetične storitve, morda najnovejša dišava, ki je že obnorela spletne kupce. Morda posebna izkušnja, kot je na primer osebno nakupovanje s stilistko, številni izdelki za nego telesa ali prehranski dodatki. 

Na Ceneje.si vidimo, da so najbolj priljubljene kategorije, v katerih potrošniki iščejo primerna darila za ženske prijateljice, sorodnice in partnerke: oblikovalci las, bralniki, parfumi in kavni aparati.

Letošnje povpraševanje po izdelkih iz blagovnega segmenta parfumov je letos močno presegel tiste minulih let, saj je v septembru povpraševanje po parfumih znašalo kar 75 % več kot v enakem obdobju lani.

Darila zanj

Darila, s katerimi potrošniki radi obdarujejo moške so najpogosteje izdelki iz kategorij: igralne konzole, mobilni telefoni, slušalke in mikrofoni ter telovadne klopi.

Naj vam prišepnemo še skrivnost, ki so nam jo zaupali uporabniki, ki so sodelovali v naši Ceneje.si XMAS anketi. Na vprašanje: Katerega darila bi se najbolj razveselili pod božičnim drevescem? –  je večina uporabnikov naših platform v regiji Adriatic odgovorilo – uro.:)

Pravočasno izpostavite svoje izdelke na Ceneje.si in poskrbite, da bodo spletni kupci izbrali prav vaše – ter z njimi obdarili svoje bližnje. Bodite del božično-novoletne pravljice in kontaktirejte podpora@ceneje.si ter si zagotovite največjo možno izpostavljenost na vrhu povpraševanja po darilih!